Volledig scherm
Cartoon over kerncentrale Doel © Eric Elich

D66: eigen rol voor Rucphen inzake Doel

RUCPHEN - D66 vindt dat Rucphen zich meer moeten laten horen in de discussie over de kerncentrale in het Belgische Doel. 

De gemeente wijst te veel naar de samenwerking in de Veiligheidsregio en doet te weinig om de eigen inwoners te informeren, vindt raadslid Heidi Vos. Ook zou er samen met de andere regiogemeenten meer druk uitgeoefend moeten worden.

Aanleiding voor een reeks vragen over Doel zijn de vele incidenten in de vier Belgische kerncentrales van Doel. ,,We krijgen wel jodiumpillen maar niet de juiste informatie’’, verwijst ze naar de meest recente problemen met de centrales.

Goede informatie

Gebrekkige communicatie levert een gevaar op voor de volksgezondheid, stelt zij. D66 wil weten of het college die opvatting deelt. ,,Ik hoor ook graag hoe de burgemeester van Rucphen daar in staat.’’ Juist bij de gemeente ligt de taak om de eigen inwoners goede informatie te verstrekken

D66 wil dat de West-Brabantse gemeente samen optrekken. Vos constateert dat dat op het moment niet het geval is. De partij vraagt ook steun voor het standpunt dat de beoogde sluitingsdatum van 2025 gehandhaafd moet blijven. D66 wil graag schriftelijk antwoord op de vragen zien.

 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”