Volledig scherm
Een bezoeker proeft een meelwormbitterbal tijdens de Foodstoet in Bergen op Zoom in 2016. © Gerard van Offeren

De Foodstoet: culinaire pret in Roosendaal

ROOSENDAAL - Van vrijdag tot en met zondag staan er 32 foodtrucks in het Vrouwenhofpark voor de eerste editie van De Foodstoet Roosendaal, een festival dat al wel eerder plaatsvond in Bergen op Zoom. Organisator Maarten Rikken heeft er zin in. ,,De basis van De Foodstoet zijn de foodtrucks waar eten uit verschillende wereldkeukens wordt geserveerd, maar het programma eromheen is ook echt gaaf. We hebben iedere centimeter van het terrein nodig."

Het aanbod bestaat deze eerste editie voor het grootste deel uit foodtrucks van landelijke ondernemers. ,,Niet iedere lokale specialist heeft een mobiele wagen", zegt Rikken. ,,We zijn van plan om het evenement volgend jaar weer te organiseren en hopen er ieder jaar meer lokale ondernemers bij te kunnen betrekken. Dat heeft tijd nodig om te groeien."

Groot feest

Naast het grote assortiment aan eten en drinken dat er op De Foodstoet te koop is, is er ook een silent disco, entertainment voor kinderen en worden er colleges gegeven. ,,En er is volop muziek", zegt Rikken. ,,Overdag ligt de focus op het eten, 's avonds wordt er een groot feest van gemaakt." Zo zijn er onder meer optredens van Band with Benefits, Woodworks, The Billy's, Get Brassed, Lekke Band en Angelo & Friends.

Het evenement begint vrijdag, maar de directe buurtbewoners zijn uitgenodigd om op donderdagavond al 'warm te draaien'. ,,Ik vind het belangrijk ons tijdig voor te stellen", zegt Rikken. ,,Even de gezichten laten zien en vast een hapje en drankje proeven."

De Foodstoet is vrijdag van 15.00 tot 23.00 uur geopend, zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Het gelijknamige evenement wordt van 31 augustus tot en met 2 september in Bergen op Zoom gehouden.