Volledig scherm
PREMIUM
De Hel van de Pin in 2014 op de Kolenbaan. Renners bijten in het stof. © peter van trijen/het fotoburo

De Hel van de Pin: Kolenbaan weer modderpoel of stofbad voor de renners?

WOUWSE PLANTAGE - Wie zijn vakantie nog moet plannen en zeker de ‘Hel van de Pin’ niet wil missen, doet er goed aan om dinsdag 7 augustus in zijn agenda te noteren. Dan vindt dit vermaarde wielerevenement plaats in Wouwse Plantage.

Natuurlijk is de Kolenbaan weer in het parcours opgenomen, een zandbaan die bij slecht weer zorgt voor een modderballet en bij warm weer krijgen de renners een stofbad. Bovendien kan de wind de renners flink parten spelen in de Bleijdenhoeksestraat.

 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”