Volledig scherm
Amy Francken rondemiss van De Draai 2018 © Foto De Draai

De nieuwe rondemiss van De Draai in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bijna 140 vrijwilligers helpen bij De Draai tijdens de komende editie. Maandagavond, precies twee weken voor het grote evenement, kregen ze instructie en kleding bij Aleco Talentencentrum op Vierhoeven in Roosendaal.

Pascal de Korte en Cheline van Akkeren, twee van de vrijwilligers, mochten de nieuwe shirts presenteren aan het begin van de avond. Het is de bedoeling dat elke medewerker het shirt draagt tijdens De Draai, samen met de nieuwe accreditatiepas. Zo zijn de vrijwilligers voor alle  bezoekers herkenbaar.

Rondemiss

De nieuwe rondemiss van  De Draai  Amy Francken werd tijdens de presentatie ook voorgesteld. Ze is fysiotherapeut bij Fytaal Roosendaal en een groot fietsliefhebber, vaak bij edities van De Draai geweest. Ze ziet uit naar alle contacten als miss met het publiek en de renners die ze kent.

,,Ik was tijdens de Draai onder de indruk van de profs en ik ben vervolgens ieder jaar gaan kijken. Daarom ben ik ook verheugd dat ik nu deel mag uitmaken van deze mooie wielerronde vol spektakel." 

Rondearts

Tijdens de allereerste Draai was Fons van Waterschoot al vrijwilliger als rondearts. ,,Mooie herinneringen heb ik aan die eerste, toen Bert Oosterbosch in 1980 won. Bijna 10 keer ben ik rondearts geweest, omdat de Draai een tijd voor de medische verzorging een andere organisatie heeft gebruikt. De laatste jaren ben ik er weer constant bij, meestal in de buurt van de bus. Het rondje is zo klein dat ik er snel bij ben wanneer er een calamiteit is. Maar die heb ik gelukkig tot nu toe niet meegemaakt."

Paul Haasnoot uit Roosendaal en Hans Hoorn uit Oud Gastel zijn nieuwe vrijwilligers bij De Draai. Hoorn was vorig jaar manusje van alles, of assistent commissaris wielercriterium zoals zijn officiele titel is. Dat beviel zo goed dat hij zijn vriend Haasnoot heeft overgehaald om mee te doen. Haasnoot is voor het eerst twee dagen, ook zondag bij de toertochten, baancommissaris. ,,Ik geef waarschuwingstekens met vlag en fluit wanneer de renners eraan komen. Vooral de sfeer kom ik  voor, prachtig hoe iedereen met elkaar omgaat. En mooi dat je daar een klein onderdeeltje van mag zijn," zegt Haasnoot. 

Tijdens de presentatie werden nog twee nieuwe namen voor de dames wedstrijd gepresenteerd Sophie de Boer, winnares van vorig jaar, en Nina Kessler. 

Volledig scherm
Twee vrijwilligers Pascal de Korte en Cheline van Akkeren mochten de nieuwe shirts presenteren aan het begin van de avond. Foto Chris van Klinken © Chris van Klinken/Pix4Profs