Volledig scherm
Langdurige reconstructie Sint Jansstraat © Herbert Kats

Deel werk Janstraat Sprundel moet over

SPRUNDEL - Delen van de reconstructie van de Sint Janstraat in Sprundel moeten over. Dat bevestigt wethouder Laura Matthijssen. Stukken weg moeten opnieuw open in verband met dreigende verzakking. De vrees bestaat ook dat een hobbelige verkeersader het effect van het nieuwe geluidswerende wegdek (deels) teniet zou doen, legt zij uit.

De lange straat ondergaat sinds eind april een flinke opknapbeurt, waarbij tegelijk de capaciteit van de riolering wordt vergroot. Een karwei dat de gemeente alleen al 350.000 euro kost. Tussen de stoep en straat zijn bredere trottoirbanden voorzien, parkeervakken worden aangepast, bomen vervangen en straatverlichting vernieuwd. Om de overlast voor het doorgaande verkeer te beperken is de uitvoering in twee fases opgedeeld. Oplevering van het project was half december voorzien.

Signalen

De wethouder kreeg na de bouwvak echter signalen dat delen van het uitgevoerde werk de afgesproken norm niet zouden halen. Daarop hebben opzichters van zowel de gemeente als van uitvoerde M.J. Oomen een zogeheten schouw uitgevoerd. Die bracht een optelsom van kleinere en grotere gebreken aan het licht. ,,De weg ligt wel goed, maar ik heb begrepen dat er plekken zijn die dusdanig afwijken van de norm dat verzakking dreigt.’’ Ook trottoirs zijn niet in orde bevonden.

Niet leuk

In goed overleg is vervolgens tot herstelwerkzaamheden besloten, zegt Matthijssen. De kosten voor het herstel zijn voor bouwbedrijf Oomen, dat nu een herstelplan maakt. ,,Het is niet leuk, maar zo werkt het’’, zegt de wethouder op basis van de gezamenlijke bevindingen.

Zij verwacht dat voor het grootste deel van de straat de vertraging zal meevallen. Het deel tussen de Schuurkerkstraat en de Molenbaan wordt echter voorlopig niet aangepakt. Dat gebeurt om dubbel werk te voorkomen. ,,Voor de bouw van zeven woningen daar is zwaar materieel nodig’’, legt de wethouder uit. De weg nu goed maken houdt het risico in dat de straat tijdens de bouw weer averij zou oplopen. ,,Dat werk wordt dus aan het eind van het project opgepakt’’, aldus Matthijssen.

Volledig scherm
Langdurige reconstructie Sint Jansstraat © Herbert Kats