Volledig scherm
Langdurige reconstructie Sint Jansstraat © Herbert Kats

Deel werk Janstraat Sprundel moet over

SPRUNDEL - Delen van de reconstructie van de Sint Janstraat in Sprundel moeten over. Dat bevestigt wethouder Laura Matthijssen. Stukken weg moeten opnieuw open in verband met dreigende verzakking. De vrees bestaat ook dat een hobbelige verkeersader het effect van het nieuwe geluidswerende wegdek (deels) teniet zou doen, legt zij uit.

De lange straat ondergaat sinds eind april een flinke opknapbeurt, waarbij tegelijk de capaciteit van de riolering wordt vergroot. Een karwei dat de gemeente alleen al 350.000 euro kost. Tussen de stoep en straat zijn bredere trottoirbanden voorzien, parkeervakken worden aangepast, bomen vervangen en straatverlichting vernieuwd. Om de overlast voor het doorgaande verkeer te beperken is de uitvoering in twee fases opgedeeld. Oplevering van het project was half december voorzien.

Signalen

De wethouder kreeg na de bouwvak echter signalen dat delen van het uitgevoerde werk de afgesproken norm niet zouden halen. Daarop hebben opzichters van zowel de gemeente als van uitvoerde M.J. Oomen een zogeheten schouw uitgevoerd. Die bracht een optelsom van kleinere en grotere gebreken aan het licht. ,,De weg ligt wel goed, maar ik heb begrepen dat er plekken zijn die dusdanig afwijken van de norm dat verzakking dreigt.’’ Ook trottoirs zijn niet in orde bevonden.

Niet leuk

In goed overleg is vervolgens tot herstelwerkzaamheden besloten, zegt Matthijssen. De kosten voor het herstel zijn voor bouwbedrijf Oomen, dat nu een herstelplan maakt. ,,Het is niet leuk, maar zo werkt het’’, zegt de wethouder op basis van de gezamenlijke bevindingen.

Zij verwacht dat voor het grootste deel van de straat de vertraging zal meevallen. Het deel tussen de Schuurkerkstraat en de Molenbaan wordt echter voorlopig niet aangepakt. Dat gebeurt om dubbel werk te voorkomen. ,,Voor de bouw van zeven woningen daar is zwaar materieel nodig’’, legt de wethouder uit. De weg nu goed maken houdt het risico in dat de straat tijdens de bouw weer averij zou oplopen. ,,Dat werk wordt dus aan het eind van het project opgepakt’’, aldus Matthijssen.

Volledig scherm
Langdurige reconstructie Sint Jansstraat © Herbert Kats
 1. Monopoly van Rucphen: 'Wie wil nou niet zijn eigen straat in handen hebben tijdens een avondje Monopoly!'

  Monopoly van Rucphen: 'Wie wil nou niet zijn eigen straat in handen hebben tijdens een avondje Monopoly!'

  RUCPHEN - Geen Kalverstraat, maar misschien wel de Dorpsstraat. Geen Rijksmuseum, maar misschien wel Voetbalvereniging Rood-Wit of RSV. Alles is nog mogelijk voor de Monopoly editie van de gemeente Rucphen. ,,De inwoners gaan zelf bepalen hoe het bordspel wordt opgemaakt. Het wordt een spel van de inwoners en voor de inwoners van de gemeente'', vertelt initiatiefnemer Peter Manniën, eigenaar Plus Rucphen.
 2. Scherp slotdebat in De Kring:
Komt die coffeeshop dan toch stap dichterbij?
  Liveblog, fotoalbum en livestream

  Scherp slotdebat in De Kring: Komt die coffeeshop dan toch stap dichterbij?

  ROOSENDAAL - Een pleidooi van het CDA voor de komst van zogeheten stadsmariniers die onveilige situaties op straat aanpakken. Of de Roosendaalse Lijst die best wil nadenken over de opening van een legaal verkooppunt van softdrugs. En niet te vergeten de ChristenUnie die de handen van ruim vierhonderd bezoekers aan het Groot Roosendaals Slotdebat op elkaar kreeg met een simpele, maar doeltreffende boodschap: 'Het is tijd voor meer liefde in Roosendaal. '