San Fu Maltha is naast gevierd filmproducent nu ook hoofdredacteur van de Pindah* een blad over de Indische lifestyle. Zijn jeugdjaren bracht hij door in Oudenbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
San Fu Maltha is naast gevierd filmproducent nu ook hoofdredacteur van de Pindah* een blad over de Indische lifestyle. Zijn jeugdjaren bracht hij door in Oudenbosch. © Pix4Profs/Jan Stads

Discriminatie van Aziatische Nederlanders speelt ook hier: ‘Op school zingen ze nog Hanky Panky Shanghai’

Terwijl honderden Aziatische Nederlanders op het Museumplein in Amsterdam demonstreerden tegen de toenemende discriminatie, mijden Chinezen, Indonesiërs en Molukkers in West-Brabant de discussie het liefst. Of zeggen dat discriminatie hier niet speelt. Documentairemaker San Fu Maltha betwijfelt dat.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.