Volledig scherm
PREMIUM
Aardbeienplukkers langs de A58.

Dit is hoeveel arbeidsmigranten er zijn in Roosendaal

ROOSENDAAL - Arbeidsmigranten worden steeds belangrijker voor onze economie. In sommige bedrijven in West-Brabant - de logistieke hotspot van Nederland - zijn ze zelfs onmisbaar.

Neem het grote e-commerce distributiecentrum van Lidl op Borchwerf II dat binnenkort operationeel is. Of de aardbeientelers in de polders rondom Roosendaal. Ze bieden werk aan honderden mensen. Werk dat in toenemende mate door werknemers uit Oost-Europa wordt verricht. Nu de economie weer volop draait en de beroepsbevolking in deze regio krimpt, zal het percentage arbeidsmigranten verder stijgen. Roosendaal telde op 1 juni dit jaar 2.145 geregistreerde Oost-Europeanen.

  1. Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwenwielrenners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiedenis’
    PREMIUM

    Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwen­wiel­ren­ners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiede­nis’

    Hij is bescheiden en hoeft niet in de belangstelling te staan. ,,Het gaat om de sporter. Niet om mij. Ik ben maar een klein radartje in het grote geheel.” Toch hebben de handen van Ruud Zijlmans (53) uit Roosendaal de spieren van wielertoppers in vorm gemasseerd. Hij stond aan de finish om Annemiek van Vleuten op te vangen toen ze een paar weken geleden de wereldtitel pakte in Engeland.