Volledig scherm
Het wakker zingen van de Tullepetaon betekent in Roosendaal de start van het komende leutfeest. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Dit weekend barst de leut weer los op deze plekken in en om Roosendaal

ROOSENDAAL - In de hele gemeente Roosendaal wordt het komend weekend de aftrap voor carnaval gegeven met elf-elf-vieringen. 

Wouw

Wouw bijt vrijdag het spits af. Vanaf 18.00 uur vertrekt een lampionnenoptocht vanaf café In den Veehandel met muziekkapel ‘De Blaospoepers’. Zij gaan samen op zoek naar de Wouwse hoogheden van dit jaar. Naderhand wordt onder het nieuwe motto ‘Laot ut meuletje draaie’, het nieuwe liedje gezongen. De optocht eindigt ook bij ‘In den Veehandel’ en daar worden de prijzen uitgereikt. 

Nispen

In Nispen begint 11-11 zaterdagmiddag om 13.30 uur meteen bingo in Zaal Verhoeven. Om 19.00 uur begint vanaf ‘Dun Aop’ op het Kerkplein de lampionnenoptocht. Hofkapel de Kriekeplukkers begeleidt de kinderen muzikaal en aansluitend worden de prijzen uitgereikt. Daarna wordt het drietal geïnstalleerd. Nieuw deze avond is de bekendmaking van het jeugddrietal. 

Heerle

Ook Heerle viert 11-11 zaterdag. Daar begint het feest om 16.00 in basisschool Berkenveld met een knutselmiddag voor lampionnen onder het motto ‘We zien ze vliege’. Kinderen kunnen zich opgeven via de website www.puitelaand.info. De optocht start om 18.00 uur op het schoolplein. De kinderen gaan op zoek naar de hoogheden. Rond 19.00 uur barst in Dorpshuis de Schalm het feest los. Hier wordt het nieuwe insigne gepresenteerd en wordt het Puitenlied gerepeteerd.

Moerstraten

Onder het motto ‘Eddut in de gaote’ start in Moerstraten zaterdag 10 november de elf-elf-viering. Vanaf 14.00 uur zijn de senioren aan de beurt met een middag met snert, bingo en de presentatie van het protocol. Om 19.11 uur begint voor de kinderen van het dorp een lampionoptocht vanaf café De Bakker met muzikale begeleiding van d’Heitrappers. Voor volwassenen staan er vanaf 21.33 uur wedstrijden ‘beerpong’ en andere activiteiten gepland met muziek van d’Heitrappers en discotheek ‘Showtime’.

Wouwse Plantage

Zondag om 18.30 uur begint in Wouwse Plantage het feest bij basisschool Heilig Hart met een lampionoptocht voor de kinderen. Vanaf 19.30 uur deelt carnavalsstichting ‘De Mastepinne’ in dorpshuis de Spil warme chocomel en snert uit. Om 20.11 uur wordt het carnavalsprotocol van 2019 bekend gemaakt. Na de bekendmaking van het carnavalsprotocol wordt het nieuwe lied van Hofkapel W’ornouwus gepresenteerd en het insigne onthuld. 

Roosendaal

Ook Roosendaal viert 11-11 op de dag zelf. Dat begint om 19.00 uur bij de 3 Weesgegroetjes in de Molenstraat, waar iedereen zich kan verzamelen voor de vlaggenoptocht richting de Tullepetoan. Om 19.33 wordt de Tullepetoan wakker gezongen op de Markt en wordt de jaarlijkse proclamaossie voorgelezen. 

Om 20.11 uur vindt in De Kring het Liedjesfestival plaats, waar diverse Tullepetaonse kapellen strijden voor het nieuwe Tullepetaonse carnavalslied.