Politieonderzoek in Oud Gastel, waar een dode man is gevonden.
Volledig scherm
Politieonderzoek in Oud Gastel, waar een dode man is gevonden. © MaRicMedia / Christian Traets

Dode Poolse man (42) gevonden in Dorpsstraat Oud Gastel, van plat dak gevallen

updateOUD GASTEL - Achter een huis aan de Dorpsstraat in Oud Gastel is zondagochtend rond 10.10 uur een dode man gevonden. Het gaat om een 42-jarige Poolse man, die van een plat dak is gevallen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. 

De man is mogelijk door de afzetting gevallen van een plat dak dat soms ook als terras werd gebruikt. Wanneer dat zou zijn gebeurd, is nog niet bekendgemaakt. ,,Dat hekwerk, of hoe je het moet noemen, is nu kapot. Maar ik weet niet sinds wanneer”, zegt een Gastelaar die ter plekke bekend is. Na de vondst van de man werd nog een traumahelikopter opgeroepen. Die is weer omgekeerd toen bleek dat het slachtoffer niet meer te redden was. 

De man lag uit het zicht van de straat. Voor het onderzoek is forensische opsporing en recherche aanwezig. Het lichaam van de man wordt in een mortuarium onderzocht. 

Noodlottig ongeval

De politie weet inmiddels wie de man is en heeft de familie ingelicht. Hij woonde volgens de politie in het huis boven de leegstaande winkel waarnaast hij is gevonden, samen met twee huisgenoten. Zij werden door de recherche gehoord. Uit onderzoek kwam naar voren dat de man omkwam door een noodlottig ongeval.

Volgens buurtbewoners woonden het slachtoffer en twee landgenoten pas sinds een week in het appartement boven een leegstaand winkelpand aan de Dorpsstraat in Oud Gastel. Deze voormalige elektronicazaak wordt sinds ‘minstens vijf jaar’ verhuurd aan arbeidsmigranten. ,,Polen, Bulgaren, Hongaren... Maar tot nu toe wat ons betreft probleemloos.”

Onderzoek bij de Dorpsstraat in Oud Gastel.
Volledig scherm
Onderzoek bij de Dorpsstraat in Oud Gastel. © BN DeStem / Wim van den Broek
Politieonderzoek in Oud Gastel, waar een dode man is gevonden.
Volledig scherm
Politieonderzoek in Oud Gastel, waar een dode man is gevonden. © MaRicMedia / Christian Traets