Volledig scherm
PREMIUM
Column Wim van den Broek © BN DeStem

Doodknuffelen, die burgemeesters

Waarom houden burgemeesters het nooit lang uit bij mij? Ben ik allergisch voor hun blikken ambtsketens? Zaai ik dood en verderf op de gemeentehuizen? Op de redactie heb ik al het etiket ‘burgemeesterskiller’ mee gekregen. Slaat natuurlijk nergens op. In ruim drie decennia krantjes maken zag ik er vier van dichtbij de mist ingaan. Hoewel? Vier in acht jaar tijd tikt wel aan.

Chemie Pack Moerdijk. Begint als onschuldige fik, maar neemt allengs enorme proporties aan. Koppen moeten rollen, maar het is uiteindelijk alleen die arme Wim Denie, die de laan uitgestuurd wordt. Nota bene de burgemeester, die al maanden van tevoren pleitte voor een brandweerkazerne op het industrieterrein. Terwijl ondernemend West-Brabant borrelt op de nieuwjaarsreceptie van het Havenschap, komt het bericht: Denie exit.

  1. Heimolen krijgt snel horecavoorziening

    Heimolen krijgt snel horecavoor­zie­ning

    Rucphen - De Rucphense Heimolen begint binnenkort aan een nieuwe toekomst. ,,De bouw van het horecadeel begint zo spoedig mogelijk. Binnen enkele maanden’’, meldt Ton Jaspers, die samenwerkt met Peter Jansen. Hun plannen gaan uit van een toegevoegde horecavoorziening, die gebruik gaat maken van het meel dat de molen levert. Voor pannenkoeken of pizza’s; zelfs bier is een mogelijkheid. De anderhalve eeuw oude rijksmonument blijft zoals het is.