Volledig scherm
PREMIUM
De opening van brede school Futura met basisscholen TaLente en openbare school De Linde erin gevestigd. De kinderopvang Dikkertje Dap bleef in eigen honk, omdat er te weinig ruimte was in de nieuwbouw. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Drie scholen in Halderberge te klein om ook kinderopvang onderdak te bieden

OUDENBOSCH - Drie schoolgebouwen in de gemeente Halderberge zijn feitelijk te klein om straks de kinderopvang in onder te brengen. Toch is dat het uitgangspunt van gemeente, onderwijs en maatschappelijke partners bij het opstellen van de visie kindcentra.

Voor Het Bossche Hart in Bosschenhoofd, de Klinkert in Oudenbosch en Uniek in Hoeven zullen creatieve oplossingen gevonden moeten worden teneinde kinderopvangorganisaties zoals Kober onder één dak te plaatsen. In tegenstelling tot de leerlingenprognoses van zeven jaar geleden maken de Halderbergse basisscholen geen krimp maar lichte groei door. ,,Dus is het noodzaak dat iedere vierkante meter goed wordt benut en wel van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds‘’, aldus Jacqueline van Dongen van Kober en Robert-Jan Koevoets van de Borgesiusstichting vorige week tegen de gemeenteraad van Halderberge.

 1. Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjesavond ooit’

  Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjes­avond ooit’

  OUDENBOSCH - Minder dan een maand geleden las u in deze krant voor het eerst over alleenstaande moeder Malissa uit Oudenbosch, in een artikel over Sinterklaas en armoede. Zij vertelde toen dat ze geen idee had hoe ze cadeautjes kon regelen voor haar twee jonge dochters. Maar gisteren beleefden die meiden juist 'hun leukste Sinterklaas ooit', zegt Malissa de ochtend na pakjesavond. Dankzij de lezers van deze krant.
 2. Veel reacties op noodoproep Halve Marathon: ‘Onder aan de streep heb ik gewoon vijftien mensen nodig’
  PREMIUM

  Veel reacties op noodoproep Halve Marathon: ‘Onder aan de streep heb ik gewoon vijftien mensen nodig’

  ROOSENDAAL - Voorzitter Edward Heijnemans van de Halve Marathon van Roosendaal is blij verrast met de aandacht die zijn noodoproep krijgt. Eerder deze week sprak Heijnemans in deze krant over het mogelijke einde van hét hardloopevenement van de stad. Hij deed een ‘ultieme’ oproep. ,,Als we geen nieuwe vrijwilligers kunnen vinden dan zullen we moeten besluiten om het evenement komend jaar niet te organiseren”, zei hij toen.