Dronken chauffeur vliegt uit de bocht in Roosendaal
Volledig scherm
Dronken chauffeur vliegt uit de bocht in Roosendaal © Christian Traets

Dronken chauffeur vliegt uit de bocht en bijrijder had nog wat boetes openstaan in Roosendaal

ROOSENDAAL - In de bocht van de Boulevard Antverpia en de Badhuisstraat in Roosendaal is een automobilist zaterdag rond 19.30 uur tegen een hekwerk gereden. De bestuurder had met 875 ug/l bijna een promillage van 2,0 alcohol in zijn bloed. Dat is vier keer de  toegestane hoeveelheid. 

 1. Martelkamers verbazen dorp niet: 'We wisten ook wel dat er iets niet klopte’
  PREMIUM

  Martelka­mers verbazen dorp niet: 'We wisten ook wel dat er iets niet klopte’

  WOUWSE PLANTAGE - Plots is het rustige dorp Wouwse Plantage wereldnieuws. De aangetroffen martelkamers zorgen voor een golf van afschuw. Zelfs op CNN en BBC hebben ze aandacht voor het Pindorp. Buurtbewoners reageren geschrokken, maar niet echt verbaasd. ,,We wisten ook wel dat er iets niet klopte.” Het grootste evenement in het dorp is de wielerwedstrijd de Hel van de Pin. Deze naam krijgt na de vondst een lugubere bijsmaak.
 2. Positie arbeidsmigranten: corona legde vinger op zere plek. ‘Twaalf uur werken en in badkuip slapen, kan niet’
  PREMIUM

  Positie arbeidsmi­gran­ten: corona legde vinger op zere plek. ‘Twaalf uur werken en in badkuip slapen, kan niet’

  DEN BOSCH - Hoe krijg je voor elkaar dat weerstand tegen migrantenhuisvesting verdwijnt? Wethouder Mathijs van Oosten van de gemeente Altena kwam dinsdag in het provinciehuis in Den Bosch met een simpele en effectieve tip: laat arbeidsmigranten zelf aanschuiven bij de gesprekken. ,,Als iemand vertelt dat hij na twaalf uur werken in een badkuip moest slapen, snapt iedereen dat er snel wat moet gebeuren.”