Vorige week nog ging het open monumentenweekend van start op het Saint Louisplein met de kapel nog volop in de steigers. Linksachter de Mariabouw, waar de plannen een andere wending nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week nog ging het open monumentenweekend van start op het Saint Louisplein met de kapel nog volop in de steigers. Linksachter de Mariabouw, waar de plannen een andere wending nemen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Droom cultuurcluster Saint Louis in Oudenbosch spat uiteen

OUDENBOSCH - Gevieren hadden ze een droom. Provincie Brabant, gemeente Halderberge, Woonkwartier en aannemersbedrijf Van Agtmaal wilden de leegstaande religieuze gebouwen in Oudenbosch weer tot leven wekken. Die droom spat uiteen nu het megaproject nog eens 1,7 miljoen euro duurder uitvalt.

  1. Zo'n 240 medewerkers Bravis zitten thuis: zorg fors afgeschaald

    Zo'n 240 medewer­kers Bravis zitten thuis: zorg fors afge­schaald

    ROOSENDAAL/BREDA - De stijging van het aantal coronapatiënten in combinatie met een aanzienlijke uitval van medewerkers leidt ertoe dat het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom fors ingrijpt in de reguliere zorg. Alleen acute ingrepen en oncologische operaties worden komende week gedaan. Alle andere operatieve zorg is uitgesteld. Het ziekenhuis benadrukt dat poliklinische zorg en verloskunde wel doorgaan.