Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Drugsdealers uit Randstad aangehouden in Oud Gastel: sporttas vol wiet in auto

OUD GASTEL - Aan de Rietschotten in Oud Gastel zijn woensdagavond twee mannen aangehouden. In de auto waarin zij reden werd een tas vol hennep gevonden. In totaal zat er ruim 9 kilo in de tas. Het duo zit nog vast en het onderzoek loopt.

De wagen van het tweetal werd woensdag rond 17.50 aan de kant gezet en gecontroleerd omdat de auto mogelijk gebruikt zou worden bij drugszaken. In de auto zaten een 19-jarige man uit Den Haag en een 45-jarige man uit Rotterdam.

Wietgeur

De agenten spraken het duo aan en roken direct de geur van wiet. Ze besloten daarom om de auto verder te controleren. In de kofferbak vonden ze de sporttas met daarin ruim 9 kilo aan gedroogde henneptoppen. De heren zijn direct aangehouden.

Toen de verdachten gefouilleerd werden hadden ze honderden euro’s op zak. Dit cashbedrag en hun mobiele telefoons zijn in beslag genomen voor het onderzoek.

 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”