Edwin Maas is de 32e Gouwe Tullepetaon
Volledig scherm
Edwin Maas is de 32e Gouwe Tullepetaon © Antoinette van der Veeken

Edwin Maas is de 32e Gouwe Tullepetaon

ROOSENDAAL - Edwin Maas is de Gouwe Tullepetaon van 2020. Dat hebben de Tullepetaonekapel en de 31 voorgangers van Maas besloten tijdens de speciale bijeenkomst, zondag in The Black Horse. Prins Markus I kreeg de eer die onderscheiding uit te reiken. 

Maas krijgt de eretitel - net als zijn voorgangers - voor zijn jarenlange verdiensten voor het Roosendaalse carnaval. De jury spreekt van ‘een Tullepetaon in hart en niet, die carnaval hoog in het vaandel heeft staan'. 

Het RAC

Dat komt volgens de jury vooral tot uiting in Maas’ werk voor het RAC, de Rijks Ambtenaren Carnavalsvereniging. Maas zorgt met zijn accordeon voor een leutig mopke, wanneer de RAC-boeren elk jaar het ziekenhuis bezoeken om hun fruitdoosjes uit te reiken. Dat gebeurt steevast op carnavalszaterdag, net voor de optocht gaat trekken. 

Maar dat is niet alles

Verder staat Maas ook bekend als de de ontwerper van de eerste Tullepetaonevlag. Verder ondersteunt hij jonge muzikanten en bandjes, die daar om vragen. Hij helpt verschillende bandjes bij het componeren van hun inzending voor het Liedjesfestival. 

In zijn vrije tijd probeert Maas ook nog een deuntje mee te blazen bij zijn zeulband Van Gin Kante.