Volledig scherm
nispen - 20180816 - containers voor openluchttheater.manoevreren met de container.petervantrijen/pix4profs © peter van trijen/pix4profs

Eindelijk eigen opslag voor openluchttheater Nispen

NISPEN - Het heeft enige voorbereiding gekost maar Mariska Wagemakers van  Openluchttheater Nispen kon donderdag eindelijk een eigen opslagcontainer in gebruik nemen.

De spullen van het theater hoeven nu niet langer bij de vrijwilligers thuis te worden opgeslagen. Met dank aan de Rotary Roosendaal Centrum. Want toen deze club eenmaal bij het project naast de kerk in Nispen betrokken raakte ging het snel. 

Toilet

Het openluchttheater draait nu zijn derde seizoen. Er is veel belangstelling voor de uiteenlopende voorstellingen en activiteiten in het theater naast basisschool De Linde. Maar wat ontbrak was een hufterproof opslagruimte en een toiletvoorziening voor de bezoekers.

 In het cultuurnetwerk van Roosendaal leerde Mariska dat je moet vragen wat je nodig hebt. Ze kwam bij een paar bedrijven uit, maar kreeg daar toch net niet wat ze zocht. ,,Toen kwam de Rotary als suikeroom om de hoek. Die kende nog een bedrijf waar containers stonden."

Volledig scherm
Donderdagmiddag zijn de containers geleverd. © Mariska Wagemakers

Rotary

Cok Sprangers van de Rotary bevestigt dat donderdag in Nispen. ,,Een van onze leden had er nog een staan. We hebben toen besloten die snel in Nispen te plaatsen, want dan hebben ze er daar dit seizoen nog wat aan."

Vrijwilligers uit Nispen knapten de container - en een toiletwagen - op en gisteren zijn ze op hun plaats tegen De Linde aan gezet. Alles gaat er in: tafels, stoelen, de bar, de verlichting, banken, de parasols en de koffiezetapparaten.

Volledig scherm
De containers worden tegen basisschool De Linde geplaatst. © Mariska Wagemakers

Mosselen

Sprangers zegt: ,,Ze staan er nu wel maar ze zijn nog niet betaald!" Het geld voor de opslag komt van het Mosselfeest dat de Rotary zaterdag 26 augustus bij brasserie Over de Tong in Roosendaal houdt. Er zijn al 270 inschrijvingen maar inschrijven kan nog bij Spangers op caw.sprangers@gmail.com.

Volledig scherm
Het is passen en meten bij het Openluchttheater Nispen. © Mariska Wagemakers