Volledig scherm
Prins Baarug in 2015 met de toenmalige Peejprinses van Peejenland Irene van Roon. Op 9 november krijgt hij een opvolger.

Elf-elf komt te vroeg voor nieuwe nar in Hoeven

HOEVEN - Bij het protocol van carnavalsstichting De Peejenzaaiers is sprake van een aardverschuiving. Het Hoevense carnaval raakt binnen een jaar door uiteenlopende omstandigheden prins, pliesie en nar kwijt. Voor de eerste twee pakkendragers is met de elf-elfviering een nieuwe voorganger gevonden, de nieuwe nar laat even op zich wachten.

Va het uit vier personen bestaande protocol, wat invulling geeft aan de organisatie van het carnaval in Peejenland is alleen Grootste Boer Waldie, alias Ewald Koning gebleven. Daarnaast blijft peejenprinses Tessa tot carnavalszaterdag in haar rol. De Grootste Boer is blij dat in korte tijd de zoektocht naar in elk geval prins en pliesie vruchten afwerpt. ,,Na afloop van het vorige carnavalsseizoen werd door een kleine comité uit de stichting naar een opvolger van eerst prins Baarug oftewel Tim van den Berg en daarna ook een plaatsvervanger voor Pliessie Twan, in het dagelijks leven Antoine Kappetijn, gezocht. Dat is gelukt.‘’ 

Tien jaar pliessie Twan

Prins Baarug nam na een ‘regeerperiode’ van zes jaar afscheid van het Hoevense carnaval, fameus om haar optocht op dinsdag. Pliessie Twan bewaakte zelfs tien jaar de orde tijdens het carnavalsfeest, dat in Hoeven zestig jaar bestaat.

In een later stadium kwam ook de rol van nar vacant. Sjanneke oftewel Jan-Willem Breugelmans keert niet terug onder de narrenkap. Het was te kort dag om tijdens het liedjesfestival op zaterdag 9 november al een nieuwe nar aan de Peejenzaaiers voor te kunnen stellen. Dat feest is in zaal 't Tapperijke in Hoeven. Het begint om 20.00 uur en tot 23.11 uur blijft strikt geheim wie het komend carnavalsseizoen voorgaan in de leut. Het motto ‘Meej jil oew hart!’ dient als inspiratiebron voor de deelnemers aan het liedjesfestijn.

  1. Roosendaalse woonwagenbewoners voeren actie voor stadskantoor: ‘We worden aan het lijntje gehouden’
    PREMIUM

    Roosendaal­se woonwagen­be­wo­ners voeren actie voor stadskan­toor: ‘We worden aan het lijntje gehouden’

    ROOSENDAAL - ‘Maar ik wil dan wel een huisje op wielen, zo’n huisje waar ik geboren ben.’ Pal voor de ingang van het Roosendaalse stadskantoor schalt de hit ‘Huisje op wielen’ van Frank van Etten uit een speaker. En daar is het de kleine twintig demonstranten die zich op een druilerige maandagmorgen bij de ingang van het Roosendaalse stadskantoor hebben verzameld nou juist om te doen.