Volledig scherm
Het sportgala wordt op zaterdag 2 februari in De Kring houden. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Elf kandidaten in de race voor de Roosendaalse sportprijzen

ROOSENDAAL - Wie worden Sportman, Sportvrouw, Sportteam en Talent van 2018 van Roosendaal? Het bestuur van Sportgala Roosendaal heeft uit alle elf genomineerden geselecteerd. Tijdens het gala op zaterdag 2 februari in De Kring moet duidelijk worden wie er met de prijzen naar huis gaan.

Bij de sportmannen gaat de strijd tussen biljarter Tim de Ruyter, snowboarder Niek van der Velden en bokser Cas van Peer. Hockeyster Anne Eijsbouts, atlete Annelies Homma en ruiter Thalia Rockx zijn genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar. Bij de ploegen gaat de strijd dit jaar tussen de zaalvoetballers van Bristol Heren 1, het team van Sieben Squash en het hockeyteam JC1 van De Pelikaan. De prijzen worden uitgereikt door presentator Laurens van de Klundert en sportwethouder René van Ginderen. 

Talenten

Nieuw dit jaar is dat er niet één, maar twee Talenten van het jaar gepresenteerd worden. Dit jaar zijn dat turner Gijs Franken en kickbokser Ruby de Bont. 

Voor Niek van der Velden kan het de tweede keer zijn dat hij de eretitel mee naar huis neemt. Hij werd vorig jaar ook al tot Sportman van het Jaar gekozen. Sportvrouw van het Jaar werd toen Chelsey Heijnen, het mixteam van Sieben Squash werd Sportploeg van het Jaar en Cas van Peer werd een jaar geleden nog uitgeroepen tot Talent van het Jaar.