Volledig scherm
Vlnr Jort Schoemaker, Simone Konings, Wim Hofstede en Johan van Oosterhout. © geen

Evenementenkrant Halderberge in bijna honderdduizendvoud gedrukt en verspreid

OUDENBOSCH - In oplage is de evenementenkrant ‘Erop uit in Hartelijk Halderberge’ meer dan verdubbeld. Van 42.000 stuks huis aan huis bezorgd vorig jaar naar 94.200 nu. In alles brievenbussen van Halderberge, Etten-Leur en Rucphen viel de krant al jaarlijks op de deurmat. ,,Daar zijn nu Roosendaal, Moerdijk en Steenbergen bij gekomen‘’, aldus Tim Berendsen van Visit Halderberge.

Woensdag werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Johan van Oosterhout, voorzitter van het Arboretum en sinds kort deel uitmakend van de Toeristische Initiatief Groep (TIG). Over de botanische tuin ‘als icoon van hartje Oudenbosch’ is ook een artikel opgenomen in de krant. ,,Redactioneel is gekozen voor de vele bezienswaardigheden in onze gemeente’', zegt Berendsen. In voorgaande jaren lag de nadruk op de evnementen. Die staat nu er nog in, maar dan overzichtelijk in een jaarkalender.

Vier talen

In zijn voorwoord wijst wethouder Thomas Melisse van recreatie en toerisme op de website van visithalderberge, die de bezoekers in vier talen van informatie voorziet. De evenementenkrant is wel in het Nederlands al ligt ze straks ook op de 18 informatieposten in toeristische accommodaties en publieksgebouwen. 

Gelardeerd met veel foto's staan in de krant verhaaltjes over uitstapjes naar het Mastboomhuis, sterrenwacht Tivoli, Parelpad, Vliegend Museum Seppe, Bovendonk, basiliek , Splesj, de musea en de streekprodukten. Achterin staat de evenementenagenda met tientallen evenementen. Het begint met kermis en rommelmarkt in Oud Gastel en eindigt met het kerstconcert van het Oudenbosch Mannenkoor. 

Simone Konings, Jort Schoemaker en Wim Hofstede van Visit Halderberge hadden in het Arboretum niet alleen een eerste stapeltje kranten bij zich. Ze gaven Johan van Oosterhout ook een serie naambordjes met logo Visit Halderberge erop mee. Op zijn beurt verdeelt hij ze onder de gidsen van het Arboretum.

  1. Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?
    PREMIUM
    Analyse

    Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?

    ROOSENDAAL - Het is einde verhaal voor Juzt. De West-Brabantse jeugdzorginstelling is technisch gezien failliet, maar het Rijk en de West-Brabantse gemeenten laten de stichting nog even in leven (lees: bungelen) om de organisatie uit te kleden en mogelijk in onderdelen over te doen aan andere zorgpartijen. Wie die partijen zijn en hoe de overgang geregeld gaat worden voor kinderen die nu bij Juzt in zorg zitten? Niemand die het weet.