Volledig scherm
EéŽn van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid. © Archief

Extra tijd om aan te melden voor glasvezel in Rucphen

RUCPHEN - Op voorspraak van de ambassadeurs die zich inzetten voor Breedband Rucphen is de deadline voor de inschrijving met veertien dagen verlengd. Dat meldt directeur Fred da Graça van Regio Glasvezel. ,,Zij toonden zich verbaasd dat het vereiste aantal aanmeldingen nog niet is bereikt en zien nog mogelijkheden’’, zegt de initiatiefnemer van het project om het Rucphense buitengebied van snel internet en moderne tv te voorzien.

Bij de ambassadeurs gaat het om vijftien burgers die allen goed geworteld zijn in de kernen en die, in samenspraak ook met de gemeente, het project ondersteunen. Zij hebben in hun directe omgeving toelichting gegeven op de plannen. Bij het beoordelen van de resultaten die tot 1 december zijn behaald hebben hun bevindingen een voorname rol gespeeld, geeft Da Graça aan.

Quote

Denk niet dat
het hangt op vijf
aanmeldingen

Fred da Graça, initiatoefnemer

Doelstelling is en blijft dat het project pas doorgaat als zo’n 55 procent van de 1200 gegadigden meedoet. ,, Het  nu behaalde percentage van 40 procent een mooi resultaat’’, zegt hij, maar niet voldoende. Eerder stelde Da Graça dat zijn project een ‘nu of nooit’ voor de inwoners van het buitengebied was. Dat is wat hem betreft nog steeds zo, alleen komt er wat meer tijd voor het finale oordeel. ,,Ik denk niet dat we het op vijf aanmeldingen zullen laten hangen, maar meer moeten het er niet zijn.’’

Gericht langs

Volgens de initiatiefnemer gaan de ambassadeurs nu zeer gericht bij mensen langs waarvan ze denken dat die wel belangstelling hebben maar zich -bijvoorbeeld door drukte- nog niet hebben aangemeld. ,,Als we nu de deur dicht gooien, kan dat niet meer’’, zegt Da Graça over de inschrijftermijn die nu na 20 december eindigt. Ook komt er nog één vrije inloopavond voor mensen die toch nog vragen hebben. Die avond (van 19.00 tot 21.00 uur) wordt 19 december gehouden in Speelboerderij Den Scherpenberg in Rucphen.

Geloofwaardigheid

Daarna valt het besluit of het project wel of niet doorgaat. Nog langer verlengen tast volgens Da Graça de geloofwaardigheid aan. Het verzoek om de aanmelding tot 1 januari open te houden acht hij weinig zinvol. ,,Tijdens de feestdagen zal er weinig gebeuren.’’ 

  1. Doorgaande route Oudenbosch terug gegeven aan 'minder verkeer'

    Doorgaande route Oudenbosch terug gegeven aan 'minder verkeer'

    OUDENBOSCH - Voor de buitenstaander wellicht een doorsnee opknapbeurt voor een weg, voor de gemiddelde Oudenbosschenaar een historisch moment. Vrijdagmiddag legden de stratenmakers van de Gebroeders Oomen uit Sprundel de laatste hand aan de doorgaande route door het centrum van Oudenbosch. Althans, zo goed als. Het winterse weer eerder deze week leverde in extremis toch nog vertraging op. Mano Oomen verwacht medio volgende week echt klaar te zijn.