Volledig scherm
Het geld dat de twee Fransen bij zich hadden. © Dré van Roomen

Fransen hebben ‘grote som’ contant geld in auto in Roosendaal: opgepakt voor witwassen

ROOSENDAAL - Twee personen (21 en 24) uit Frankrijk zijn aangehouden in Roosendaal, op verdenking van witwassen. Dat gebeurde op de Bredaseweg, zo meldt de een politie. De politie zag na een controle van de auto waarin het duo reed, dat de twee een ‘grote som geld’ bij zich hadden: enkele duizenden euro's.

De Fransen konden niet te verklaren wat de herkomst van dit geldbedrag was. ,,Herkomst hiervan viel niet te herleiden, hetgeen als witwassen wordt gezien”, aldus de wijkagent op sociale media.

Het geld, meerdere flinke stapels met biljetten van tien, twintig, vijftig en honderd euro, is door de politie in beslag genomen. Ook het voertuig is in beslag genomen.

De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex.

  1. Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?
    PREMIUM
    Analyse

    Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?

    ROOSENDAAL - Het is einde verhaal voor Juzt. De West-Brabantse jeugdzorginstelling is technisch gezien failliet, maar het Rijk en de West-Brabantse gemeenten laten de stichting nog even in leven (lees: bungelen) om de organisatie uit te kleden en mogelijk in onderdelen over te doen aan andere zorgpartijen. Wie die partijen zijn en hoe de overgang geregeld gaat worden voor kinderen die nu bij Juzt in zorg zitten? Niemand die het weet.