Volledig scherm
PREMIUM
Vijftig jaar Gebroeders Oomen, met van links naar rechts oprichter Jan sr. met zijn zoons Jan en Mano. © Peter van Trijen/pix4profs

Gebroeders Oomen in Sprundel: 50 jaar een blauw hart

SPRUNDEL - Van stratenmaker uit Willebrord tot toonaangevend bouwbedrijf in West-Brabant. In een notendop is dat het verhaal van vijftig jaar Gebroeders Oomen uit Sprundel. Oprichter Jan (71) en zijn zoons Jan jr. (45) en Mano (47) zijn verknocht aan wat ze doen. En dat geldt volgens Jan sr. voor het hele bedrijf. ,,Allemaal hebben we een blauw hart’’, verwijst hij naar de bedrijfskleur.

Vader Jan wilde al ondernemer worden toen hij zestien was. Hij begon in oktober 1969 een stratenmakersbedrijf en kocht na 25 jaar zijn broer Piet uit. Toch kon hij niet voorzien dat zijn bedrijf de huidige omvang zou krijgen. Na verschillende overnames prijken op de zuil bij de ingang de namen van in totaal tien ondernemingen. Een breed pallet aan disciplines: van een civiel ingenieursbedrijf (Geo Infra) tot en met uitvoering en onderhoud.

  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM
    video

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.