Volledig scherm
Een lachgas-patroon. © ANP REMKO DE WAAL

Geen verbod op lachgas bij evenementen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal is niet van plan om in vergunningen voor evenementen een bepaling op te nemen die het bezit of gebruik van lachgas verbiedt.

Juist in een tijd dat de gemeente Roosendaal bezig is het aantal regeltjes en voorschriften te verminderen, heeft Van Midden geen zin in extra regels.

Dat bleek toen de burgemeester vorige week in debat ging met Yvonne de Beer (Roosendaalse Lijst). Haar fractie en de ChristenUnie maken zich grote zorgen over het gebruik van lachgas. Maar lachgas is een legaal product. Als de gemeente het aan wil pakken moet dat via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Die maakt regels tegen hinderlijk gedrag mogelijk. 

Signalen 

Aan de andere kan, zo merkte Van Midden op: ,,De signalen over het gebruik van lachgas bij Roosendaalse evenementen zijn nihil.” Er is dus geen acuut probleem. Bovendien is de toevoeging van een regel in de vergunningen in strijd met de deregulering die de gemeente nastreeft. Van Midden beloofde in actie te komen, zodra het lachgas echt een probleem wordt. 

 1. Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjesavond ooit’

  Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjes­avond ooit’

  OUDENBOSCH - Minder dan een maand geleden las u in deze krant voor het eerst over alleenstaande moeder Malissa uit Oudenbosch, in een artikel over Sinterklaas en armoede. Zij vertelde toen dat ze geen idee had hoe ze cadeautjes kon regelen voor haar twee jonge dochters. Maar gisteren beleefden die meiden juist 'hun leukste Sinterklaas ooit', zegt Malissa de ochtend na pakjesavond. Dankzij de lezers van deze krant.
 2. Veel reacties op noodoproep Halve Marathon: ‘Onder aan de streep heb ik gewoon vijftien mensen nodig’
  PREMIUM

  Veel reacties op noodoproep Halve Marathon: ‘Onder aan de streep heb ik gewoon vijftien mensen nodig’

  ROOSENDAAL - Voorzitter Edward Heijnemans van de Halve Marathon van Roosendaal is blij verrast met de aandacht die zijn noodoproep krijgt. Eerder deze week sprak Heijnemans in deze krant over het mogelijke einde van hét hardloopevenement van de stad. Hij deed een ‘ultieme’ oproep. ,,Als we geen nieuwe vrijwilligers kunnen vinden dan zullen we moeten besluiten om het evenement komend jaar niet te organiseren”, zei hij toen.