Volledig scherm
PREMIUM
© Jobke Vonk-Vedder/Facebook

Gestopte burgemeester Halderberge kan drie jaar rekenen op wachtgeld

OUDENBOSCH - Jobke Vonk-Vedder nam zelf ontslag, maar kan wel aanspraak doen op wachtgeld. Anders dan bij banen buiten de politiek, waarbij je geen WW-uitkering ontvangt als je zelf besluit te stoppen, loopt het salaris van een oud-burgemeester door nadat hij of zij ontslag heeft genomen.

Zolang ze geen andere baan heeft, krijgt Vonk ruim drie jaar een groot deel van haar salaris doorbetaald. De hoogte van het wachtgeld (officieel: appa-uitkering) is het eerste jaar 80 procent en daarna 70 procent van het laatst verdiende loon. Dat is in Halderberge zo'n 8000 euro bruto per maand. 

  1. Dossier kluisjesroof Rabobank Oudenbosch gaat dicht, net als de kluisjesruimte

    Dossier kluisjes­roof Rabobank Oudenbosch gaat dicht, net als de kluisjes­ruim­te

    OUDENBOSCH -Van de gestolen spullen met een waarde van 12 miljoen euro hebben de huurders van de kluisruimte in de Rabobank van Oudenbosch geen stuiver terug gezien. Toch sluit Rabo-directeur Johan Staes met de afhandeling van de laatste dossiers dit voorjaar het hoofdstuk af. En dat niet alleen: net als de meeste banken stopt ook de Oudenbossche vestiging met de verhuur van safeloketten. ,,Maar dat waren we toch al van plan, ver voor de kluisjesroof plaats had.‘’