Volledig scherm
Supermarkt Dirk van den Broek in Oud Gastel werd zaterdagmiddag door drie gemaskerde mannen overvallen. © Florence Imandt

Gewapende overval Oud Gastel: 'Daders vluchtten te voet een maisveld in'

OUD GASTEL - Het nieuws van de gewapende overval zaterdag aan het eind van de middag op supermarkt Dirk van den Broek in Oud Gastel, heeft snel de ronde gedaan in het dorp.

Klanten van 't Wapen van Gastel die rond half acht nog even op het terras zijn neergestreken hebben niks gezien, maar weten intussen wat er gebeurd is. ,,Triest dat zoiets gebeurt in een dorp als Oud Gastel. En vooral triest voor die meisjes achter de kassa."

Quote

Het is te hopen dat ze gepakt worden en een flinke straf krijgen.

Klant van 't Wapen van Gastel

Kwajongenswerk

Het groepje heeft de indruk dat het om kwajongenswerk ging. ,,Ze vluchtten te voet een maisveld in. Dus dat lijkt niet zo goed voorbereid. En tja, gewapend? Eentje had een mes bij zich. Het is te hopen dat ze gepakt worden en een flinke straf krijgen.''

Bang zijn ze niet, maar de uitbaatster van Kitchen De Linde er vlak naast, is toch wel van de overval geschrokken. ,,Een klant van ons liep ineens naar de winkel toe. Maar zelf hadden we helemaal niks in de gaten. Hopelijk gebeurt het niet vaker."

Gesloten

De winkel ging na de overval meteen dicht. Tot aan de normale sluitingstijd, om 20.00 uur op zaterdag, stonden met enige regelmaat Gastelaren voor een gesloten deur.

  1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
    PREMIUM

    Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

    ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.