Volledig scherm
Supermarkt Dirk van den Broek in Oud Gastel werd zaterdagmiddag door drie gemaskerde mannen overvallen. © Florence Imandt

Gewapende overval Oud Gastel: 'Daders vluchtten te voet een maisveld in'

OUD GASTEL - Het nieuws van de gewapende overval zaterdag aan het eind van de middag op supermarkt Dirk van den Broek in Oud Gastel, heeft snel de ronde gedaan in het dorp.

Klanten van 't Wapen van Gastel die rond half acht nog even op het terras zijn neergestreken hebben niks gezien, maar weten intussen wat er gebeurd is. ,,Triest dat zoiets gebeurt in een dorp als Oud Gastel. En vooral triest voor die meisjes achter de kassa."

Quote

Het is te hopen dat ze gepakt worden en een flinke straf krijgen.

Klant van 't Wapen van Gastel

Kwajongenswerk

Het groepje heeft de indruk dat het om kwajongenswerk ging. ,,Ze vluchtten te voet een maisveld in. Dus dat lijkt niet zo goed voorbereid. En tja, gewapend? Eentje had een mes bij zich. Het is te hopen dat ze gepakt worden en een flinke straf krijgen.''

Bang zijn ze niet, maar de uitbaatster van Kitchen De Linde er vlak naast, is toch wel van de overval geschrokken. ,,Een klant van ons liep ineens naar de winkel toe. Maar zelf hadden we helemaal niks in de gaten. Hopelijk gebeurt het niet vaker."

Gesloten

De winkel ging na de overval meteen dicht. Tot aan de normale sluitingstijd, om 20.00 uur op zaterdag, stonden met enige regelmaat Gastelaren voor een gesloten deur.

  1. Voorpret in vrijstaat Tullepetania: 39e Priense Swaree in De Kring
    PREMIUM
    VIDEO

    Voorpret in vrijstaat Tullepeta­nia: 39e Priense Swaree in De Kring

    ROOSENDAAL - Het 39e Priense Swaree, zaterdagmiddag en avond in De Kring, was de vertrouwde mix van muziek, dans en sketches, opgedragen aan de hoogheid Prins Markus. Alleen erbij zijn is al een feestje, met die kleurrijk uitgedoste zaal die zindert van voorpret. Want het Swaree is traditioneel de eerste keer dat de Tullepetaonse hoogwaardigheidsbekleders - de Prins, de Sjampetter en de Nar - in vol ornaat verschijnen en daarmee de start van drie weken leut in Tullepetaonestad. ,,De belangrijkste Tullepetaon zit neffen u: uw carnavalsmaatje”, zegt Prins Markus dan ook bij de finale.