Volledig scherm
Auto's bij politiebureau in Nieuwstraat na schietpartij op Diamantdijk in Roosendaal. Foto Christian Traets © Christian Traets / MaRicMedia

Gewonde Roosendaler uit ziekenhuis, derde auto in beslag genomen na schietpartij

ROOSENDAAL - Het slachtoffer van de schietpartij dinsdagmiddag op de Diamantdijk in Roosendaal, is thuis. De door een kogel geraakte Roosendaler (28) mocht dinsdagavond na behandeling het ziekenhuis verlaten, aldus de politie.

Woensdag heeft de recherche aan de Barietdijk, vlakbij de Diamantdijk, in het onderzoek een derde personenwagen in beslag genomen. ,,We gaan ervan uit dat dit voertuig ook is gebruikt bij het misdrijf'', zegt woordvoerder Alwin Don. 

Voor het geweldsincident, dat na een achtervolging  eindigde voor het politiebureau aan de Nieuwstraat, is dinsdag meteen een verdachte (22) uit Roosendaal aangehouden.

Gevlucht

De politie kreeg 's middags rond vier uur meldingen over gewapende en gemaskerde mannen aan de Diamantdijk. Daar hoorde een getuige ook vier schoten. Even later zagen agenten bij het politiebureau in het centrum twee automobilisten op straat vechten: het door een kogel geraakte slachtoffer en de verdachte.

De gewonde man is vermoedelijk vanaf de Diamantdijk met zijn huurbusje naar het centrum gevlucht, achtervolgd door zijn belager(s).  De politie nam op de Nieuwstraat het busje van het slachtoffer  en de personenwagen van verdachte al in beslag. Ze sluit meer arrestaties niet uit. 

Over de mogelijke achtergronden van het vuurwapengeweld zegt woordvoerder Don nog niks: ,,We moeten nog veel getuigen horen.''

Volledig scherm
© Christian Traets/MaRicMedia
Volledig scherm
Gewonde bij schietpartij aan de Diamantdijk in Roosendaal © Christian Traets
  1. Doorgaande route Oudenbosch terug gegeven aan 'minder verkeer'

    Doorgaande route Oudenbosch terug gegeven aan 'minder verkeer'

    OUDENBOSCH - Voor de buitenstaander wellicht een doorsnee opknapbeurt voor een weg, voor de gemiddelde Oudenbosschenaar een historisch moment. Vrijdagmiddag legden de stratenmakers van de Gebroeders Oomen uit Sprundel de laatste hand aan de doorgaande route door het centrum van Oudenbosch. Althans, zo goed als. Het winterse weer eerder deze week leverde in extremis toch nog vertraging op. Mano Oomen verwacht medio volgende week echt klaar te zijn.