Volledig scherm
Emiel Dorst uit Bruinisse heeft een bijzondere kerstboom van bierflesjes gemaakt. © Ernesta Verburg

Gezocht: de meest originele kerstboom van West-Brabant

stuur je foto inElk jaar een traditionele kerstboom? Met gewone ballen, lampjes en slingers? Dat is niets voor jou. 

De kerstboom versieren is een plezierige traditie om de kerstsfeer in huis te brengen. Lichtjes, ballen, lampjes en een piek zijn de ingrediënten voor het gros van de kerstbomen. Maar er zijn ook mensen die het helemaal anders aanpakken. 

BN DeStem looft een prijs uit voor de meest originele kerstboom van West-Brabant. Klein of groot, nep op echt: dat maakt niets uit. Hoe origineler, hoe beter. Dus versier jij je boom louter met snoepgoed? Of heb je alle versieringen zelf in elkaar geknutseld? bestaat jouw versiering uit poppetjes uit jouw favoriete tv-serie? Neem je geen boom, maar een stapel bierkratten om te versieren? Of is je boom op z'n kop? Is hij niet groen, maar paars? Wij willen het graag zien. 

Om de verkiezing zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, schakelen we een jurylid in met verstand van creativiteit en originaliteit. De internationaal bekende kunstenares Marianne Naerebout, die woont en werkt in Breda, bekijkt alle inzendingen en kiest samen met de redactie een winnaar. 

Stuur je foto in

Stuur ons vóór donderdag 19 december een foto van jouw kerstboom, en jurylid Marianne Naerebout kiest samen met de redactie een winnaar. Stuur een mailtje naar redactie@bndestem.nl onder vermelding van naam, woonplaats, telefoonnummer en een bijgevoegde foto van de kerstboom. Wie weet zie je je foto straks terug in de krant en op onze website.

Volledig scherm
© Thinkstock
  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.