Volledig scherm
Philip Freriks leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. archieffoto ANP Kippa/ Bas Czerwinski © ANP Kippa

Groot Dictee der Nederlandse Taal terug in Bibliotheek VANnU

OUDENBOSCH / ROOSENDAAL - Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is op zaterdag 15 december terug op de radio en in Bibliotheek VANnU. De bibliotheek nodigt iedereen uit om live mee te schrijven van 11:00 tot 12:00 uur in vestigingen Oudenbosch en Roosendaal. 

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt gepresenteerd door Frits Spits op Radio 1 en zal als vanouds door Philip Freriks worden voorgelezen. Schrijver Wim Daniëls heeft het dictee geschreven. Slechts 17 andere bibliotheken in Nederland doen mee aan het dictee.

In de bibliotheek kan men live mee schrijven met het dictee door een verbinding met de Radio 1 uitzending. Er is een nakijkteam aanwezig om de dictees te checken. 

Mensen die meedoen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal maken kans op een gratis jaarabonnement Voordelig Ontdekken. Er worden 5 abonnementen per vestiging verloot.

Meedoen is gratis en schrijfmateriaal wordt verzorgd. Opgeven kan via de website of aan de balie. Uiterlijke inlooptijd is 10:45 uur, want om 11:00 uur stipt zal het dictee starten.