Volledig scherm
De waterpomp bij restaurant Mijn Keuken in Wouw.

Groot feest in Wouw rond 250 jaar oude waterpompen

WOUW - De pompen op de Wouwse Markt vieren zondag 28 oktober hun 250-jarig bestaan. Dat willen deze beide hardstenen reuzen niet zomaar voorbij laten gaan en dus nodigen zij iedereen uit om deel te nemen aan 'hun' feestje.

Dat feestje begint om 11.00 uur in eetcafé In den Veehandel aan de Markt in Wouw. Daar wordt een gratis lezing met beelden verzorgd door René Hermans. Die lezing over de watervoorziening in het dorp in de loop der eeuwen en over de marktpompen in het bijzonder. Vooraf gebeurt er nog iets speciaals, is de bedoeling.

Tegen 13.00 uur lopen de bezoekers letterlijk naar de pomp. Daar staat het pompenduo D&G te wachten om met een lied cachet te geven aan het jubileum. Kinderen van de basisschool zullen er een rap op de pompen aan toevoegen en zorgen voor een muzikale show. De brandweer verzorgt vanaf 13.30 uur vooral voor de kinderen een activiteitenmiddag met spuitbal, kennismaken met gasmaskers, een kijkje in de brandweerauto en spelen met (blus)water.

T-Ford brandweerwagen

Op de Markt is ook de oude brandweerwagen van Bart Schrauwen uit Kruisland te zien. Deze T-Ford is helemaal gerestaureerd. Om 15.30 uur worden de prijswinnaars van een kleurwedstrijd bekendgemaakt en alle kunstwerken van Wouwse kinderen zullen op de Markt te zien zijn. De scholen hebben ook aangegeven een waterproject te starten en Waterschap Brabantse Delta zal tijdens de pompfeesten met een stand aanwezig zijn.

Tenslotte kunnen mensen nog de tentoonstelling van pompen in Markant bezoeken. De organisatie van de dag is in handen van de VVV en de Dorpsraad Wouw.

Volledig scherm
© Peter van Trijen/fotobureau