Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Grote kans op windmolens in Roosendaals buitengebied: ‘Er zijn geschikte plekken’

ROOSENDAAL - Roosendaal moet er rekening mee houden dat er in de toekomst op verschillende plekken windmolens zullen komen. Daarvoor waarschuwt wethouder Klaar Koenraad. 

Dat is een gevolg van gezamenlijke duurzaamheidsstrategie, waarin Roosendaal samen met vijftien andere West-Brabantse gemeenten optrekt. Het doel: vanaf 2030 moet zeker minstens 20 procent van alle energie in dat gebied duurzaam worden opgewekt. Dat kan volgens Koenraad niet met zonneparken alleen, er zal ook naar de mogelijkheden voor windenergie gekeken moeten worden. 

  1. CDA Halderberge: ‘Vervang de plakborden door hufterproof Trotters’

    CDA Halderber­ge: ‘Vervang de plakborden door hufter­proof Trotters’

    OUDENBOSCH - Bij de provinciale en waterschapsverkiezingen was het raak en nu weer. In Halderberge (en wellicht meerdere gemeenten) zijn de verkiezingsborden voortdurend doelwit van graffiti en over andere partijen geplakte posters van de rechts-extremistische groep Voorpost. Het geklieder begint de Halderbergse CDA-fractie danig de keel uit te hangen. De partij vraagt voor het college voor de volgende verkiezingen haar licht op te steken bij buurgemeenten, waar zogeheten Trotters geplaatst worden.