Volledig scherm
De politie is al bezig de hennepkwekerij te ruimen. © Christian Traets

Grote wietkwekerij ontdekt bij woning in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - De politie heeft in een loods bij een woning aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord een grote hennepkwekerij gevonden. De kwekerij had een capaciteit van zeker 1400 planten.  

De loods waarin de hennepkwekerij zich bevindt is zeer professioneel ingesteld, zo meldt de politie. Het pand is in tweeën gedeeld: een ruimte met zeker 850 plukrijpe planten en een andere ruimte met 580 bakken die klaar stonden om ingezaaid te worden.

Computergestuurd 

Daarnaast was de kwekerij computergestuurd door vijf opticlimats. Deze systemen zorgden ervoor dat de plantjes in optimale omstandigheden konden groeien. Alleen voor het besproeien en knippen van de planten was nog menselijke inmenging nodig. De stroom voor deze systemen werd illegaal afgetapt. De kwekerij wordt op dit moment geruimd. De politie stelt een onderzoek in naar wie verantwoordelijk is voor de wietkwekerij. 

Volledig scherm
In de loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord werd een grote wietkwekerij gevonden © Christian Traets
Volledig scherm
De politie is bezig de hennepkwekerij te ruimen. © Christian Traets
  1. Springbulten crossterrein Oude Bredasepostbaan moeten met de grond gelijk gemaakt worden
    PREMIUM

    Springbul­ten crosster­rein Oude Bredase­post­baan moeten met de grond gelijk gemaakt worden

    HOEVEN - Een crossterrein met springbulten en schuine bochtheuvels aan de Oude Bredasepostbaan in Hoeven moet op last van de gemeente met de grond gelijk gemaakt worden. Een buurtbewoner tekende bezwaar aan tegen het crossen met motoren en quads op een weiland in eigendom van de familie Van der Donk. De hindernissen moeten binnen drie maanden verwijderd zijn, anders legt de gemeente een dwangsom van 1000 euro op.