Anthony van Dijck van voorzitter van de seniorenraad en stapt nu als interim-voorzitter in de adviesraad sociaal domein van de gemeente Halderberge.
Volledig scherm
Anthony van Dijck van voorzitter van de seniorenraad en stapt nu als interim-voorzitter in de adviesraad sociaal domein van de gemeente Halderberge. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Halderberge brengt Wmo- en seniorenraad samen in Sociaal Domeinraad

OUDENBOSCH - Halderberge krijgt één adviesraad voor het sociaal domein. De huidige adviesraden verdwijnen: wmo-raad en seniorenraad. Negen inwoners met een speciale passie voor het sociaal domein vormen de nieuwe adviesraad. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari