Oudenbosch heeft een uniek verhaal te vertellen, maar dat moet beter verteld worden. Zodat meer mensen het Zouavenmuseum en het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum binnenlopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oudenbosch heeft een uniek verhaal te vertellen, maar dat moet beter verteld worden. Zodat meer mensen het Zouavenmuseum en het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum binnenlopen. © Thom van Amsterdam

Halderberge wil meer toeristen trekken, en de zoeaaf moet daar een handje bij helpen

OUDENBOSCH - Wie weet er anno nu wie pastoor Willem Hellemons is? Of wat de zoeaven waren? Het college wil zorgen dat het ‘verhaal van Oudenbosch’ bekender wordt om zo meer toeristen te trekken.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Drie jaar lang opgebouwde spanning barstte los op ’t Priense Swaree
  PREMIUM

  Drie jaar lang opgebouwde spanning barstte los op ’t Priense Swaree

  ROOSENDAAL - Gek genoeg hoor je in het dagelijkse leven nog nauwelijks het woord ‘corona’; we hebben de pandemie maar vlug achter ons willen laten. Maar de wonden in de carnavalsharten zijn nog niet geheeld. Dit wordt immers de eerste carnaval sinds 2020 dat weer compleet is. In Roosendaal betekent dat, dat we aftrappen met het evenement van het jaar ‘’t Priense Swaree’. De Priens zelf heeft er in ieder geval weer zin in: ,,Ik laat me weer verrassen dit jaar!”