Volledig scherm
Veel goedgeluimde fietsers in Rucphen © Fietsvierdaagse Rucphen

Heetste Fietsvierdaagse ooit in Rucphen

BN DeStemRUCPHEN - Wim van Meel is er van overtuigd: ,,Dit was de heetste fietsvierdaagse die in Rucphen gehouden is''. Ondanks de hitte werden er de afgelopen dagen 275 deelnemers geteld, waarvan de meesten kozen voor de vijftig kilometerroutes en vijf dagen de fiets opgingen.

 ,,Alleen dinsdag, de warmste dag, reden velen 25 km en menigeen nam toen een rustdag'', vertelde Van Meel, woensdag bij de afsluiting. Voor aanvang van het evenement hadden hij en zijn mede-organisatoren zich door de weersverwachting afgevraagd: ,,Niet door laten gaan of verzetten, maar beide opties zouden problemen opleveren.'' 

De deelnemers - 90 minder dan vorig jaar maar de organisatie is dik tevreden - blijken blij te zijn dat het doorging. Adje en Tonny van den Broek: ,,We doen nu vijf jaar mee, elke dag 50 km, behalve dinsdag, toen hielden we het op 25 km. Weer kwamen we op enkele plekken, waar we nog nooit geweest zijn.''

Geen vroege start

Aan verzoeken van deelnemers op 's morgens vroeger te starten kon de organisatie niet voldoen, dat zou dan problemen bij de stempelposten opleveren. Slechts één iemand werd opgehaald, met materiaalpech, een kapotte band. ,,Er zijn deelnemers die extra kilometers maakten, omdat bij nieuwe wegen straatnaambordjes langs de rijbaan staan en die vallen vanaf het fietspad niet op'', is de verklaring.

De tochten leiden als gewoonlijk vanaf de kantine van handbalvereniging Orion vijf kanten op, dit jaar meer dan de helft in de luwte van bomen.

Veertigste

,,Elk jaar heerst er een gezellige, reünie-achtige sfeer'', ervaart Van Meel, die de laatste 23 keer namens Orion de kartrekker is. Hij nam na de eerste 16 edities het stokje over van Frans Mathijssen. Dat betekent dan volgend jaar de veertigste Rucphense Fietsvierdaagse wacht. Ondertussen wordt door de organisatoren al uitgekeken naar opvolgers, want Van Meel wil er over twee jaar mee stoppen.