Volledig scherm
Hooihuis eigenaars Lisette Bakker, Koen Bakker, Evelien Vastenhout en Luuk de Man. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Het Hooihuis heeft vier eigenaren: ‘Ze hebben zich bewezen’

ROOSENDAAL  - Het Hooihuis in Roosendaal heeft er twee eigenaren bij. Luuk de Man (35) en zijn vriendin Evelien Vastenhout (37) hebben zich in de restaurantonderneming ingekocht bij Koen (46) en Lisette (46) Bakker. Daarmee is naar eigen zeggen het bourgondisch restaurant op De Stok klaar voor de toekomst.  

,,We zijn vanaf de start in 2007 enorm gegroeid. Daarbij is het niet raar om zo'n horecaonderneming met meerdere personen te dragen. De ambitie van Luuk en Evelien reikt ook verder dan alleen maar werknemer zijn", aldus Koen Bakker. 

Loon naar werken

Al vanaf het eerste uur zijn Luuk de Man en Evelien Vastenhout werkzaam bij het Hooihuis en hebben elkaar hier ook leren kennen. ,,Wij zijn er hartstikke blij mee. Het zat altijd wel een beetje in het vat, maar het was wachten op het juiste moment. Ik ben altijd ambitieus geweest en ik wilde altijd al meedoen. Nu is het zo ver. Ik wist als ik hard genoeg zou werken dan zou dat wel goed komen. Het is loon naar werken", zegt De Man. 

Quote

Wij zijn er hartstikke blij mee

Luuk de Man, Het Hooihuis

Luuk de Man heeft de verantwoordelijkheid voor alles wat er operationeel gebeurt. Koen blijft zich bezig houden in een adviserende rol in zowel de bediening als de keuken en is verantwoordelijk voor de financiële huishouding.

Familiebedrijf 

Luuk (het jongste broertje van Koen) is in het bezit van het diploma Liquorist (specialist van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren, red) en heeft enorm veel passie en kennis van dranken. Voor Bakker is het ook een beetje gunnen. ,,Tuurlijk, wel een beetje. Maar zakelijk zijn en elkaar iets gunnen gaat niet altijd samen. Ze hebben zich bewezen. En dat het toevallig mijn broertje is, is heel erg leuk. Dat geeft wel veel vertrouwen.”

Quote

Ze hebben zich bewezen

Koen Bakker, Het Hooihuis

Bakker benadrukt dat het een kwaliteitsimpuls geeft aan ‘zijn’ Hooihuis. ,,Ik ga serieus om met mijn zaak en dan moet je het ook zakelijk bekijken. Het moet een toegevoegde waarde hebben. Luuk en Evelien zijn betrouwbaar en hebben veel vaktechnische kennis in huis.”

En De Man. Gaat hij nu op het kantoor zitten? ,,Nee, dat is niet de bedoeling. Ik heb wel een paar uur per week op kantoor nodig, maar ik blijf ook gewoon meewerken op de vloer. Tussen de gasten. Daar voel ik mij thuis.”