Volledig scherm
© Venema Media

Het wil nog niet vlotten met de verkoop van het Roosendaals snippergroen: nog maar twee verkopers

ROOSENDAAL - Het loopt nog geen storm met de verkoop en teruggave van het zogeheten snippergroen, stukjes Roosendaalse gemeentegrond die - bewust of onbewust - door particulieren worden gebruikt. 

Sinds 1 januari hebben zich vooralsnog slechts twee personen gemeld om hier met de gemeente over in gesprek te gaan. Bij die gevallen is van een overeenkomst nog geen sprake, dat wordt nog onderzocht. Mogelijk is bij een van de twee gevallen sprake van verjaring.

Dat schrijft wethouder Inge Raaijmakers in antwoord op vragen van de VVD. Die partij is benieuwd naar de stand van zaken rondom de verkoop van die gronden. 

Verkopen of teruggeven

Quote

Die tranche is nog niet afgerond, we verwachten dat er nog meer mensen hun grond aan zullen bieden

Inge Raaijmakers, wethouder

Roosendaal kondigde eind vorig jaar aan door te willen pakken met de verkoop van die stukjes grond. In totaal gaat het om zo'n 700 percelen, samen goed voor 41.000 vierkante meter. Roosendaal wil van die situatie af.

Gebruikers van dergelijke gronden zijn door de gemeente benaderd met de vraag of ze die grond willen teruggegeven aan de gemeenten of dat ze het lapje grond willen kopen. Dat kan voor 89 euro per vierkante meter. 

Grootste percelen

Dit jaar wil in Roosendaal alle eigenaren in vier fases aanschrijven. De eerste tranche ging in januari van start en richt zich op de grootste percelen, die van meer dan 150 vierkante meter. Daar zouden 75 gevallen van bekend zijn. Daarvan lopen er tot nu toe dus met slechts twee gesprekken. 

Raaijmakers: ,,Maar die tranche is nog niet afgerond, we verwachten dat er nog meer mensen hun grond aan zullen bieden.’’

Mocht het niet tot verkoop of teruggave komen, kan de gemeente in het ergste geval overgaan tot onteigening. Dat is volgens Raaijmakers nog niet aan de orde.