‘Hippe beachclub’ tussen Wouwse asperges trekt weer duizenden liefhebbers

videoWOUW - Het kenmerkende van een pop-uprestaurant is dat het een tijdelijke onderneming is op een tijdelijke, vaak bijzondere locatie. Restaurant op het Land in Wouw was vorig jaar zo'n initiatief: een luxe paviljoen tussen de landerige aspergevelden. Met 7.000 gasten in drie weken een flink commercieel succes. 

Quote

Het idee kan nog zo mooi zijn, als je geen kwaliteit biedt, komt er niemand

Frenk Theuns, Zakelijk initiatiefnemer Restaurant op het Land

Dit jaar volgt dus een tweede editie, van 11 mei tot en met 2 juni. Ruim 6.000  aspergeliefhebbers uit heel Nederland hebben al gereserveerd. Zakelijk initiatiefnemer Frenk Theuns uit Wouw: ,,De helft komt uit de eigen regio tussen Antwerpen, Zeeland en Rotterdam. Maar de andere helft komt van veel verder, tot Noord-Nederland toe. Mensen willen hier dus voor reizen.”

Niet alleen aan de Bergsebaan in Wouw, in heel Nederland gaan de komende weken vele duizenden liefhebbers buiten asperges eten. De formule is razend populair geworden.

Volledig scherm
De mensen achter het pop-upaspergerestaurant aan de Bergsebaan in Wouw hebben er weer zin in. Van links naar rechts: Astrid en René Vermeulen (restaurant 't Spuihuis), Hennie Luysterburg (aspergeboer), zakelijk initiatiefnemer Frenk Theuns en grondeigenaar Kees Aarden met zijn echtgenote Emmeline. © Pix4Profs/Peter van Trijen