Gejuich eind vorig jaar toen bekend werd dat het eindelijk van sloop en nieuwbouw ging komen bij De Stappen.
Volledig scherm
Gejuich eind vorig jaar toen bekend werd dat het eindelijk van sloop en nieuwbouw ging komen bij De Stappen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Hoe verder met de sloop en nieuwbouw van De Stappen? Eind september weten we het

WOUW - Het duurt nog zeker tot eind september voordat duidelijk is hoe het verder gaat met de sloop en nieuwbouw bij basisschool De Stappen in Wouw. Dat antwoordt het college op vragen van raadslid Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst. 

Dan moet duidelijk zijn of er ook daadwerkelijk vleermuizen in de Wouwse basisschool huizen. Zo ja, dan zijn er mogelijk vervolgonderzoeken nodig en zal er nagedacht moeten worden over hoe beesten dat gebouw uit te krijgen.

Vermoedelijk

Deze krant meldde ruim een maand geleden dat de sloop van De Stappen stil was komen te liggen, door de vermoedelijke aanwezigheid van vleermuizen. Vermoedelijk, want gezien zijn de diertjes vooralsnog niet. 

Maar tijdens flora- en fauna-onderzoeken zijn wel allerlei gaatjes en spleetjes in het pand aangetroffen waar die vleermuizen heel goed in zouden kunnen zitten. Omdat vleermuizen beschermd worden, is de sloop en nieuwbouw voorlopig stilgelegd. 

Kindcentrum

Het moest na jaren van praten eindelijk komen van grootschalige nieuwbouw bij de school in Wouw. Die school moet getransformeerd worden tot een zogeheten Integraal Kindcentrum, een basisschool aangevuld met andere onderwijstaken, zoals kinderopvang. Een flink project, waar miljoenen euro's mee gemoeid zijn. 

Volgens de gemeente Roosendaal is er van een flinke kostenstijging voorlopig nog geen sprake, omdat de prijsstijging in de bouw lijkt te stagneren.

Eerder werd ook al bekend dat de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen de renovatie van het stadskantoor in de war schopt. De uitkomsten van die onderzoeken zijn nog niet bekend.