Volledig scherm
De hond uit 'Art is a dog' © Peter Bastiaanssen

'Hondenleven' in Kunsthal Oudenbosch

OUDENBOSCH - In de 'Kunsthal' Oudenbosch, een leegstaande woning aan de Markt 72, opent aanstaande zondag een tweede tentoonstelling. De ruimtes zijn ingericht met beelden en schilderijen van de Rotterdamse kunstenaar en filosoof Peter Bastiaanssen.

De feestelijke opening is om 15.00 uur en wordt verricht door Jan Paantjens, wethouder kunst en cultuur in de gemeente Halderberge. Een van Nederlands beste jongleurs, Ezra Veldman, zal zijn diabolokunsten tonen deze middag. Hij treedt onder andere op bij circus Renz.

De expositie 'Art is a dog' is opgedragen aan de zwarte hond, heet beeldmerk van Bastiaanssen. Op het eerste oog is het een grappig, slim hondje. Het duikt op in bekende meesterwerken, maakt deel uit van vrolijke taferelen en is afgebeeld op een klein fel gkelurd vlak omgeven door zijn eigen schaduw. Ook is de viervoeter ruw gehakt uit hout of staat de bezoeker aan te grijnzen. De expositie wordt geopend door cultuurwethouder Jan Paantjens. 's Lands beste jongleur Ezra Veldman uit circus Renz komt zijn diabolokunsten deze middag vertonen. 

De kunsthal is elke vrijdag  en zondag open van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak op nummer 06-28828234. De tentoonstelling loopt tot eind februari.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement