'In 9 seconden mijn navigatie gestolen'

videoWOUW - Ondanks dat er drie camera's gericht zijn op de auto's van Van Steenpaal, is het navigatiesysteem al twee keer gestolen is slechts veertien weken tijd.

,,Ik heb filmpjes van de twee diefstallen”, begint Sonja van Steenpaal (47) uit Wouw haar verhaal. ,,Wij hebben drie camera’s op onze oprit gericht staan. Maar de dieven zijn erg gehaaid. Ze rijden met grote lichten aan. Hierdoor zie je geen kenteken. De eerste keer duurde het negen seconden voordat ze mijn navigatiesysteem uit de auto hadden gehaald.”

Op het filmpje zie je hoe een man komt aanrennen, het raampje intikt en daarna in de voorbijrijdende auto springt. ,,Mijn schadebedrijf waarschuwde me al dat ze hierna terug zouden komen om het nieuwe systeem er ook uit te halen. Dit gebeurde afgelopen weekend. Veertien weken na de eerste inbraak. Weer zie je op camerabeelden hoe snel ze dit doen.”

Voor Van Steenpaal is het iedere keer honderd euro eigen risico. ,,Gelukkig zijn we goed verzekerd, anders was dit veel meer. Het meest vermoeiende is al het geregel iedere keer. Weer te laat op je werk, weer alle instanties bellen. We weten nog niet wat we nu gaan doen. Ik zou bijna een bordje op mijn auto willen hangen met daarop ‘in deze auto zit geen systeem’. Maar of dat helpt?” 

Volledig scherm
Inbraak in auto van Sonja van Steenpaal uit Wouw. © Sonja van Steenpaal