Drukte bij de milieustraat van Halderberge en Roosendaal.
Volledig scherm
Drukte bij de milieustraat van Halderberge en Roosendaal. © peter van trijen/pix4profs

In de rij met je afval

ROOSENDAAL - Het meest opvallend in de wachtrij voor de milieustraat van Roosendaal en Halderberge op Borchwerf II is dat de mannen achter het stuur hun naam liever niet noemen. 

Zou hun baas denken dat ze thuis aan het werk zijn, terwijl ze in werkelijkheid de schuur hebben opgeruimd? Of de border hebben uitgedund?

Hoe dan ook, het is redelijk druk op de milieustraat, waarvan de ingang op het grondgebied van Halderberge ligt en de losstations in Roosendaal. De milieustraat van Saver - ook wel Grondstoffencentrum genoemd - aan de Wortelsteeke is nu acht maanden open en voorziet zeker in een behoefte.

Slaapkamerkasten

Bij Johan liggen een paar, tot planken geslagen slaapkamerkasten op zijn enkelassige aanhangwagen. Hij geeft toe dat hij thuiswerkt voor een verzekeringsmaatschappij en dat hij even tussendoor naar de milieustraat gaat om afval af te voeren.

Het aantal mensen dat tegelijk de milieustraat van Roosendaal en Halderberge op mag is beperkt. Voor de poort staat echter een flinke rij wachtenden.
Volledig scherm
Het aantal mensen dat tegelijk de milieustraat van Roosendaal en Halderberge op mag is beperkt. Voor de poort staat echter een flinke rij wachtenden. © Henk den Ridder

Buxusstruiken

Ook Arie zegt liever niet wat zijn achternaam is. ,,Je weet nooit wie het leest", is zijn motivatie. In zijn geleende aanhangwagen liggen de buxusstruiken een meter hoog. Omdat Arie weer geen zin heeft om een jaar lang de buxusmot te bestrijden. ,,Dat heeft me vorig jaar zeker 100 euro gekost. Nu ga ik andere struiken zetten.”

Quote

We laten maar drie mensen tegelijk op de milieu­straat toe

Woordvoerster, Saver

,,Het is vrij druk", zegt een woordvoerster van Saver, de beheerder van het Grondstoffencentrum. Ze weet dat er een wachtrij voor de poort staat. ,,Dat komt ook omdat we maar drie mensen tegelijk op de milieustraat toelaten.” 

Bepaalde stoffen

Veel mensen bellen naar Saver om te vragen hoe lang de wachttijd is. Om daar antwoord op te kunnen geven bellen de kantoormensen meerdere keren per dag naar de milieustraat. Ook bellen mensen met vragen hoe ze bepaalde stoffen moeten afvoeren. 

Omdat het Grondstoffencentrum een lange oprit heeft, merkte het verkeer op de openbare weg - in dit geval de Wortelsteeke - weinig van de drukte.