Volledig scherm
Archieffoto. © ANP XTRA

In Roosendaal betalen bewoners in 2019 de minste onroerendezaakbelasting van Brabant

ROOSENDAAL - In 2019 gaat de Onroerendezaakbelasting (ozb) verder stijgen, met gemiddeld 2,2%. Daar hebben veel huiseigenaren last van. Ook Brabant is geen uitzondering. De bewoners van Roosendaal hebben echter geluk: zij betalen volgend jaar het minste. 

Dit alles blijkt uit een steekproefonderzoek van Vereniging Eigen Huis. Daaruit blijkt dat in Roosendaal huiseigenaren in 2018 gemiddeld 227 euro betaalden. In 2019 is daar een kleine daling en gaan de Roosendalers 221 euro betalen. Dat is bijna de helft van de duurste plek van de provincie: in Oirschot betalen ze komend jaar 443 euro. 

Uitschieters

Naast Roosendaal en Oirschot kwamen er meerdere opvallende cijfers uit het onderzoek. De hardste stijger is Cuijk. Daar neemt de ozb met maar liefst 32 procent toe. Ze gaan daar van 259 naar 342 euro. In Asten is er juist een harde daling te zien. Daar gaan ze van 317 euro naar 290 euro. 

Bekijk hier hoe het zit met de rest van Brabant

  1. Zwartste dag in geschiedenis van Roosendaal na 75 jaar eindelijk herdacht
    PREMIUM

    Zwartste dag in geschiede­nis van Roosendaal na 75 jaar eindelijk herdacht

    ROOSENDAAL - Een vergeten ramp, die na 75 jaar alsnog wordt herdacht. Want volgens Piet Geleijns (81) is het nooit te laat om stil te staan bij de verschrikkingen van de laatste meidag in 1944 toen ‘Roosendaal in brand stond'. Hij maakte het drama als schooljongetje van bijna zeven jaar van zeer dichtbij mee. Het heeft hem altijd verbaasd dat het drama uit het collectief geheugen van de Roosendaler is verdwenen.