Volledig scherm
PREMIUM
Hapstapfestival in Roosendaal. © Pix4Profs/Peter van Trijen

In Roosendaal swingen met een buikspek-sateetje in de hand

ROOSENDAAL - Toen ze vorig jaar aantrad als voorzitter van de VHOM (Vereniging Horeca Oude Markt) was het een van haar voornemens: een groter Hapstap. Dat lijkt dit jaar gelukt te zijn, zegt Maaike Matthijssen van Het Wapen van Roosendaal.

Hapstap bestaat al jaren, de eerste editie was al begin jaren negentig. Maar tegelijkertijd hadden het Tongerloplein (Over de Tong) en de Bloemenmarkt (Pinxter) een paar jaar lang hun eigen evenement. Dat komt nu allemaal samen in Hapstap. Matthijssen: ,,De gemeente verzocht vorig jaar om een gezamenlijke vergunningaanvraag in te dienen, ook vooruitlopend op het nieuwe evenementenbeleid. We zijn nu begonnen met een gezamenlijk logo en een flyer, volgend jaar willen we het entertainmentprogramma nog duidelijker naar buiten brengen.”

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.