Volledig scherm
Drukte in de dorpskern van Zevenbergschen Hoek. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

In welke straat sta jij vaak in de file? Vul het in op de kaart

voeg jouw knelpunt toeAlsof filerijden op de snelweg nog niet erg genoeg is: soms kun je ook in je eigen woonplaats achteraan aansluiten. Verkeersknelpunten, de ergernis van bijna iedere automobilist. 

Quote

Heb je moeite je eigen huis te bereiken of kom je de oprit nauwelijks af?

Niet alleen op de snelweg stropt het verkeer op, ook binnen bebouwde kom zijn auto's soms genoodzaakt langzaam te rijden. Iedereen wil tegelijk dezelfde route gebruiken. Zelfs dat ene straatje waardoor je het dorp uitkomt is overbelast. 

Overzicht

BN DeStem wil een overzicht maken van de ergste knelpunten op de West-Brabantse binnenwegen. We zijn niet benieuwd naar het stilstaan op de snelwegen, maar juist de knelpunten daarbuiten. 

Op onderstaande kaart kun je een locatie melden. Alle reacties worden hierin verzameld.

Hoe werkt het?

- Vul linksboven in het balkje de locatie waar je een verkeersknelpunt hebt gezien. Je kunt de exacte locatie ook op de kaart opzoeken. In- en uitzoomen werkt via de knoppen plus en min.

- Klik rechtsboven op de knop ‘+ Voeg punt toe’ en klik op de juiste locatie.

- Vul de vragen in en stuur, als je dat hebt, een foto mee. Deze kun je bij een van de vragen eenvoudig uploaden in de kaart.

- Is je locatie al gemeld? Dan kun je daarop stemmen. Zo breng je het knelpunt nog eens extra onder de aandacht.

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.