Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts gitaristen Remko Willems, Ben Poetiray en Joshua Smits © Pix4Profs/Chris van Klinken

Indorock en rijsttafel boden mensen troost

Film 'Klanken van Oorsprong''Poekoel Teroes!' is de ondertitel van de film 'Klanken van Oorsprong', die de komende dagen verschillende malen te zien is in Roosendaal, Bergen op Zoom, Breda en Etten-Leur. Het betekent: blijven vechten en je erdoorheen slaan.

Poekoel Teroes staat voor de moeilijke omstandigheden waaronder Indische mensen vanaf de jaren vijftig hun plek in Nederland moesten verwerven. Klanken van Oorsprong vertelt dat verhaal aan de hand van de muzikale revolutie die deze indo's veroorzaakten met hun 'indorock': een variant op rock 'n roll, waarmee bandjes als The Tielman Brothers, The Hot Jumpers, The Crazy Rockers in de jaren zestig furore maakten.

  1. Statushouders en werkgevers samen aan de wandel in Roosendaal: 'Zo heb je veel eerder een klik met elkaar'
    PREMIUM
    longread

    Statushou­ders en werkgevers samen aan de wandel in Roosendaal: 'Zo heb je veel eerder een klik met elkaar'

    ROOSENDAAL - Daar sta je dan als werkzoekende Eritreeërs en Syriërs tegenover het standbeeld van de Tullepetaon op de Roosendaalse Markt. Wat Azad Yousef (28) in hemelsnaam moet met een aangeklede parelhoen? ,,Het is voor statushouders goed om te weten hoe bedrijven en gemeenten in West-Brabant omgaan met carnaval. Dat dus veel mensen vrij zijn'', lacht Fleur Vissers van uitkeringsorganisatie UWV in Breda.