Volledig scherm
De website van de gemeente Roosendaal is saai en de informatie is achterhaald, zegt de Roosendaalse Lijst. © Henk den Ridder

'Informatie voor nieuwe ondernemers in Roosendaal is achterhaald'

ROOSENDAAL - Met de website www.roosendaal.nl/ondernemen zal de gemeente echt geen nieuwe ondernemers verleiden zich in Roosendaal te vestigen. De site is saai, achterhaald en verre van aantrekkelijk.

Dat is de mening van René van Broekhoven en Sjef van Dorst van de fractie Roosendaalse Lijst in de gemeenteraad. Ze vragen om een frissere aanpak. 

'Het aantrekken van nieuwe bedrijven en vooral met een gevarieerd aanbod in activiteiten, is een veel gehoorde wens van het college', zo beginnen Van Broekhoven en Van Dorst hun brief. Volgens de twee zijn er meerdere manieren om bedrijven te verleiden zich in Roosendaal te vestigen. Ook de presentatie van de gemeente kan daarbij een belangrijke rol spelen. 

Kennismaking

De informatie die ondernemers in eerste aanleg nodig hebben halen ze van internet. Daar zoeken ze gegevens over de locaties waar ze zich zouden kunnen vestigen, aldus de Roosendaalse Lijst (RL). Voor Roosendaal klikt hij dan op 'Ondernemen' op de gemeentelijke website. 

En daar deugt niet veel van, vindt de Roosendaalse Lijst: 'Los van het feit dat de eerste zakelijke kennismaking met Roosendaal allesbehalve aantrekkelijk is, (geen welkomstwoord, foto’s, video, quotes ondernemers die hier al gevestigd zijn etc.) zien we dat de geboden informatie verder ook zeer karig en soms zwaar achterhaald is.' 

Relevante informatie

Zo worden ondernemers nog steeds uitgenodigd voor een informatieavond over het Economisch Actieplan op 5 maart 2018. Volgens de RL wordt het hoog tijd de gemeentelijke site aan te pakken en te voorzien van actuele, aantrekkelijke en relevante informatie. 

De fractie RL wil weten hoe de gemeente bedrijven gaat verleiden zich in Roosendaal te vestigen en vraagt om 'meer gevarieerde activiteiten dan alleen logistiek'. Binnenkort reageert het college op de vragen de suggesties van de fractie.

Majoppeveld

,,Daar kan ik niks zinnigs over zeggen", antwoordt parkmanager Olav Posthumus van bedrijventerrein Borchwerf I. ,,Maar ik hoor ook geen klachten." Volgens hem komen de meeste aanvragen toch eerst bij de gemeente terecht en worden de ondernemers van daaruit naar hem doorverwezen. 

De ondernemers op Borchwerf I en het Majoppeveld hebben zelf een goed functionerend intranet op basis van Chainels. Een actueel platform waar de meeste ondernemers op zijn aangesloten. Ook de gemeente, de brandweer en de politie kunnen er berichten op posten.