Volledig scherm
Politie doet onderzoek naar dader, zondagochtend. Later die dag wordt eigenaar van Ford Focus aangehouden. © Wim van den Broek

Invalide man achtergelaten na aanrijding polderweg bij Stampersgat

DINTELOORD/STAMPERSGAT - Op de Noordzeedijk tussen Stampersgat en Dinteloord is zondagmorgen vroeg een man in een invalidewagen (een driewielfiets) aangereden door een auto. De man is met onder andere een gebroken nekwervel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De dader reed door.

Volledig scherm
Rechte stuk Noordzeedijk, waar ongeval plaats had. © Wim van den Broek

Voorbijgangers troffen de man, de 55-jarige Goof Feijtel uit Dinteloord, rond kwart voor vijf op het rechte stuk Noordzeedijk tussen het Agro Food Centrum  Nieuw-Prinsenland en de waterbekkens van Suiker Unie.  Onduidelijk is hoe laat de aanrijding heeft plaats gevonden en hoe lang de man op straat heeft gelegen. 

De Dinteloorder trapte op zijn driewielfiets regelmatig een rondje door de Prinslandse polders. Op elk uur van de dag en dus ook vroeg in de ochtend maakte hij zijn rondritjes. Hij maakte ook flinke afstanden. Tot aan de Bakkersmolen in Essen-Wildert toe. Daar haalde hij elke zondag vers brood, hetgeen wellicht verklaard waarom hij zo vroeg op pad ging.

De dader, die doorreed, rijdt in een Ford Focus uit het bouwjaar 1998/1999. De auto heeft een 'moondust silver' kleur. Bij de plaats van het ongeval werd een linkerspiegel  en wieldop van dit type auto aangetroffen. De politie is in de omgeving op zoek naar een Ford Focus. De dader is inmiddels aangehouden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement