Inwoners wensen nieuwe Roosendaalse burgemeester het beste, ’Hij komt uit Rotterdam, dus zijn mouwen zijn al opgerold’

VIDEOROOSENDAAL - De meeste bewoners van Roosendaal zijn vrijdagmorgen blij met de nieuwe burgemeester Han van Midden en wensen hem het beste. Tijdens de raadsvergadering van donderdag werd bekend dat de huidige griffier van Rotterdam is voorgedragen als burgemeester vanaf 3 oktober.

Bij de meeste mensen op straat in Roosendaal bevalt het dat Van Midden uit Rotterdam komt. Huib de Ruiter zegt dat Rotterdammers positieve mensen en harde werkers zijn. 

,,De burgemeester kan er tegen aan in Roosendaal. Ze zeggen dat bij een Rotterdams overhemd de mouwen al zijn opgerold. Ik zie op de foto dat Van Midden de mouwen inderdaad oprolt.  Met zo’n achtergrond en instelling ben ik positief over de nieuwe burgemeester,” zegt De Ruiter.

Volledig scherm
Inwoners wensen nieuwe Roosendaalse burgemeester het beste, Huub de Ruiter Still uit video Alfred de bruin © bn de stem
Volledig scherm
Inwoners wensen nieuwe Roosendaalse burgemeester het beste, Murat Durgun Still uit video Alfred de bruin © bn de stem

Murat Durgun wil de verwachtingen voor Van Midden niet te hoog opschroeven, maar denkt dat Roosendaal er op vooruit gaat met zijn VVD-partijgenoot.  ,,Een jonge buitenstaander komt naar Roosendaal, die zijn sporen verdient heeft in een grote havenstad als Rotterdam. Ik denk dat hij heel veel know how en objectiviteit meeneemt naar Brabant. “

Aan de stamtafel in Roosendaalse bibliotheek heeft Theo Schoonen het nieuws over de nieuwe burgemeester net gelezen. ,,Ik hoop dat Van Midden zich sterk gaat maken voor de winkels en ondernemers in het centrum. Voor Rosada zijn er allemaal plannen, maar de nieuwe burgemeester mag ook wel zorgen dat er in de stad aan de leegstand wat gedaan wordt.”

Ellie Beerendonk en Kitty Aalders feliciteren Van Midden met zijn nieuwe functie en zeggen dat hij heel welkom is in buurthuis Kalsdonk. ,,We verwachten dat hij opkomt voor onze belangen en contact met de inwoners heeft. Hij moet hier echt langs komen om kennis te maken,” zegt Aalders.

Volledig scherm
Inwoners wensen nieuwe Roosendaalse burgemeester het beste, Ellie Beerendonk Still uit video Alfred de bruin © bn de stem