Italië leidt Nederlandse politie naar grote lading heroïne in Roosendaal

VideoIn Roosendaal is op 2 november 270 kilo heroïne gevangen na een tip van de Italiaanse recherche. Na dagenlange achtervolging van een vrachtwagen hebben zij de Nederlandse politie op het spoor gezet van het drugstransport. Een arrestatieteam heeft twee mannen aangehouden in een loods. 

De informatie over het drugstransport kwam binnen bij de Italiaanse recherche via een Officier van Justitie in Genua. Op een boot vanuit Iran zou 270 kilo heroïne verstopt zitten in een partij bouwmaterialen. Die boot zou in de haven van Genua aanmeren en gelost worden. 

In de boot werd inderdaad heroïne gevonden. Op enkele kilo's na werden de drugs weggehaald. Vanaf daar zijn is de politie de partij gaan volgen. Volgens de vrachtpapieren zou de lading richting Nederland gaan. De Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoeksbevel gekregen om de landsgrenzen te overschrijden en zo het transport te volgen. 

De tocht ging door Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België in de richting van Nederland en duurde drie dagen. Voordat Nederland werd bereikt, werden de Nederlandse autoriteiten ingelicht. Hier werden direct een recherche- en arrestatieteam gevormd. Zij volgden de vrachtwagen tot aan de loods op een bedrijventerrein in Roosendaal. Toen de mannen daar wilden gaan lossen, viel het arrestatieteam binnen. De chauffeur en een 48-jarige man uit Roosendaal werden aangehouden. 

De chauffeur bleek van niets te weten en is na verhoor vrijgelaten. De Roosendaler zit nog vast. 

Volledig scherm
De twee mannen zijn meteen aangehouden door de Nederlandse politie. © Politie
  1. Fotogroep West-Brabant exposeert voor het eerst in sterrenschool De Schittering Oudenbosch

    Fotogroep West-Bra­bant exposeert voor het eerst in sterren­school De Schitte­ring Oudenbosch

    OUDENBOSCH - Decennia lang hield de Fotogroep West-Brabant haar jaarlijkse expositie in de Pauluskerk van Oudenbosch. De kans dat de amateurfotografen eerdaags op straat komen te staan, deed het bestuur besluiten een alternatieve locatie te zoeken. ,,Die hebben we gevonden op de prachtige zolderruimte van sterrenschool De Schittering‘’, zegt secretaris Toon Erkelens van de fotogroep. Vandaag en morgen kan iedereen de jaarproductiviteit bewonderen.