Volledig scherm
PREMIUM
Jan Paantjens is gestopt als wethouder bij gemeente Halderberge. © peter van trijen/pix4profs

Jan Paantjens neemt even afstand van Halderbergse politiek

interviewOUD GASTEL - Voor iemand die politiek bedrijven maar niks vindt, heeft Jan Paantjens het lang vol gehouden. Ook de komende raadsperiode gaat hij zich sterk maken voor Halderberge, maar niet meer in de rol van wethouder. ,,En de eerste paar maanden ook niet als raadslid. Even afstand nemen, zo is me geadviseerd. Dat ga ik doen.''

Paantjens (59) is gepokt en gemazeld in bestuurlijk Halderberge. De voormalig locatieleider van basisschool De Werf in Breda en oud-directeur van de Joannes in Oud Gastel komt in 1999 voor het eerste op de lijst van het CDA en wordt met voorkeurstemmen gekozen. De periodes van coalitie- en oppositiepartij wisselen elkaar af, tot in 2007 Anita Olsthoorn (WOS) zich terugtrekt uit het college. Het CDA neemt de ingevallen plaats in, Paantjens wordt wethouder en loco-burgemeester. Dat is hij tot aan de coalitievorming dit voorjaar. Het interview is op een zonovergoten terras van Gastel Sfeer. Een groot glas Paulaner bier op het tafeltje. We tutoyeren.

  1. Statushouders en werkgevers samen aan de wandel in Roosendaal: 'Zo heb je veel eerder een klik met elkaar'
    PREMIUM
    longread

    Statushou­ders en werkgevers samen aan de wandel in Roosendaal: 'Zo heb je veel eerder een klik met elkaar'

    ROOSENDAAL - Daar sta je dan als werkzoekende Eritreeërs en Syriërs tegenover het standbeeld van de Tullepetaon op de Roosendaalse Markt. Wat Azad Yousef (28) in hemelsnaam moet met een aangeklede parelhoen? ,,Het is voor statushouders goed om te weten hoe bedrijven en gemeenten in West-Brabant omgaan met carnaval. Dat dus veel mensen vrij zijn'', lacht Fleur Vissers van uitkeringsorganisatie UWV in Breda.